POZLILO MU U SUDNICI

BIVŠI DINAMOVAC OPTUŽEN ZA PREMLAĆIVANJE 'Potjerao sam ga iz saune hotela jer su mi rekli da je tamo masturbirao. Onda su se vratila njih trojica...'

 Bruno Konjević/EPH

Zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Marku Velniću (38) u Wellness klubu zagrebačkog hotela Sheraton u svibnju 2013. godine, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sudi se Vladi Kasalu (53), bivšem nogometašu Dinama, za kojeg tužiteljstvo traži dvije godine zatvora.

Tijekom suđenja Kasalu je zbog aritmije srca pozlilo pa je napustio sudnicu, a pretučeni Velnić ostao je kod svog iskaza danog policajcima i dodatno opisao kako je “cijeli događaj za njega bio vrlo mučan jer je pretrpio prijelom rebara, ozljedu glave te pluća i plućne maramice”.

Udarac nogom

- Tog 10. svibnja 2013. oko 18 sati došao sam u hotel Sheraton, gdje inače dolazim u teretanu, na bazen i u saunu. Od trenera sam čuo da je neki muškarac masturbirao dok je prijateljica Ksenija bila u sauni pa sam Kseniji predložio da zajedno odemo u saunu. Nakon ulaska ona je spustila glavu i šapnula mi da je tu čovjek koji je masturbirao. Rekao sam mu da izađe van. Pitao me zašto pa sam mu odgovorio da dobro zna zašto. Uhvatio sam ga za ruku i izgurao iz saune. Desetak minuta kasnije i mi smo izašli iz saune. Sjeo sam u pretprostor na ležaljku i razgovarao na mobitel. Začuo sam otvaranje vrata. Osjetio sam jak udarac u glavu i prsa. Nogom me udario Dragomir Žarko.

Jedan već osuđen

Izbio mi je zrak iz pluća. Pridigao sam se, ali su me Andrija Čarapina i Vlado Kasalo, koji su sa Žarkom došli, udarali po glavi i leđima. Sve je trajalo dvije do tri minute. Hitna me odvezla u KBC Rebro. Isprva se od udaraca nisam mogao sjetiti događaja, ali sam se u razgovoru s psihijatrom prisjetio svega - ispričao je Marko Velnić. Odgovarajući na pitanja tužiteljstva u sudnici, Velnić je objasnio da su ga sva trojica tukla šakama, laktovima i nogama, i to po glavi i po leđima.

- Kasala sam prepoznao iste sekunde sa 99,99-postotnom sigurnošću. Na glavi sam od udaraca imao hematom veličine teniske loptice. Zbog te kvrge mi je kasnije i pozlilo pa su je rezali. Ljudi su me iz znatiželje propitkivali o slučaju, ali sam im šturo odgovarao - svjedočio je Velnić.

Inače, u odvojenom postupku zbog istog djela sudilo se Čarapini i Žarku. Prema nepravomoćnoj presudi Žarko je oslobođen optužbe, a Čarapina je osuđen na deset mjeseci zatvora uvjetno na dvije godine te je na tom ročištu prokazan kao masturbator zbog kojeg se sve zahuktalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 21:34