AFERA BANKOMAT

Protegi blokirana kuća i zemljište u Zagrebu

ZAGREB - Josipu Protegi i Ivanu Sladonju, uhićenim članovima uprave Hrvatske poštanske banke u akciji Bankomat, sud je blokirao dio imovine za koju je nedvojbeno utvrđeno kako je upisana kao njihovo vlasništvo.

Jutarnji doznaje kako je Protegi, bivšem šefu Uprave HPB-a, sudska blokada stavljena na kuću i dvorište u Basaričekovoj ulici u Zagrebu te na manje zemljište i garažu u zagrebačkom kvartu Šestine.

Ivanu Sladonji, bivšem članu Uprave HPB-a, blokirana je kuća i dvorište u Vinogradskoj 92 u zagrebu, te polovica dvosobnog stana na adresi Kosirnikova 18, također u Zagrebu.

Obojici je imovina blokirana na temelju optužnice koja ih tereti da su lažno prikazujući poslovne rezultate banke sebi neopravdano isplatili bonuse.Time su banci nanijeli štetu veću do 3,5 milijuna kuna, a blokirana imovina osiguranje je za njezinu naknadu.

Inače, kako doznajemo, očekuje se kako će sudska blokada biti proširena čim se pronađe dodatna imovina za koju se nedvojbeno utvrdi da je u vlasništvu osumnjičenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:44