LUTALICE

ČOPOR PASA HARA KNINOM, UGRIZENA UČENICA 3. RAZREDA! Malu Ivu pas je napao i lani, uznemirena majka: 'Znala je vrištati od straha koliko ju je to potreslo...'

 Mario Pušić

Tek što se smirila trauma od ugriza psa lutalice koji ju je napao prije godinu dana, malenu Ivu, učenicu 3. razreda OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu, na putu iz škole doma, ponovo su napali psi lutalice i jedan ju je ugrizao za potkoljenicu.

Kninom već dugo tumaraju čopori divljih pasa, a slučajevi napada na ljude, na malodobnu djecu pogotovo, postao je gradski užas kojem komunalna politika ne uspijeva stati na kraj. Nedavno smo pisali i o napadu psa lutalice koji je pored OŠ dr. Franje Tuđmana napao osmogodišnju Lanu, učenicu 2. razreda OŠ, koju je izgrizao po licu. Posljednji napad na malenu Ivu dogodio se u kvartu koji se nalazi na putu prema bolnici. U tom predjelu su upravo najbrojniji čopori pasa lutalica na koje stanovnici tog predjela uporno upozoravaju. Ivu su napala tri psa, a jedan ju je i ugrizao.

Razgovarali smo s majkom koja je bila uznemirena zbog ponovne traume kroz koju dijete mora proći.

- Ne znam kako će se novi napad reflektirati na nju. Kod prvog se strah od pasa pojavio mjesec ili dva nakon ugriza. Znala je vrištati od straha koliko ju je to potreslo. Sad kad se sve ponovilo, stvarno ne znam kako će se sama usuditi igdje krenuti - rekla nam je šokirana Ivina majka.

Djevojčica je zaprimljena u bolnicu gdje su joj previli ranu. Sad čekaju da ulove psa koji ju je ugrizao da se utvrdi je li zaražen bjesnoćom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:31