POZNATI SVI POGINULI

Corriere della Sera objavio identitet hrvatskog para, vjenčali su se prije samo tri tjedna

U padu autobusa kraj Venecije poginula je Antonela Perković, njen suprug Marko Baković teško je ozlijeđen, pišu Talijani

Marko Baković i Antonela Perković

 FACEBOOK

Točno 24 sata od tragedije trebalo je policiji da uz pomoć liječnika i DNA analize utvrdi identitete svih 36 osoba koje su se nalazile u autobusu koji je sletio s nadvožnjaka.

Među 21 poginulim, osim vozača autobusa je i, kako je objavila Corriere della Sera, Antonela Baković iz Splita, a život je uz nju još izgubilo ukupno devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, dva Portugalca i jedan Južnoafrikanac.

Što se, pak, 15 ozlijeđenih osoba tiče, teško je ozlijeđen suprug preminule Antonele, Marko Baković, te još pet Ukrajinaca, po jedan Nijemac i Francuz, dva Španjolca i tri Austrijanca.

Talijani piše kako su poginuli u stravičnoj nesreći autobusa kraj Venecije bili uglavnom mladi ljudi. Među njima su Ukrajinke i Ukrajinci Ljubova Šiškarova (30), Irina Pašenko i Julija Niemova, Vasil Lomakin (70), Tetiana Beskorainova (65), Nijemac Siddarta Jonathan Grasse (28), kao i Hrvatica Antonela, koja je bila na medenom mjesecu sa suprugom Markom.

Par se vjenčao prije tri tjedna u Splitu, a Veneciju su odabrali kao početnu stanicu na svom putovanju. Marko je teško ozlijeđen i hospitaliziran u bolnici u Venetu, na intenzivnoj njezi.

Poginuli supružnici u utorak su stigli u Veneciju, a oko 19.30 sati ukrcali su se u električni autobus koji je krenuo iz venecijanskog Tronchetta i zaputio se prema kampu Hu u Margheri, gdje su trebali provesti dio svog medenog mjeseca u Italiji.

Umjesto toga, dogodila se tragedija u autobusu koji se, vjerojatno zbog toga što je vozaču pozlilo, oteo kontroli i pao u petnaestak metara duboku provaliju, piše Corriere della Sera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 07:16