RADENKO LAPČIĆ

ČOVJEK KOJI JE IZRADIO 'BESPLATNA VRATA' ZA JOSIPU RIMAC 'Bunila se zbog cijene, ali naplatio sam joj 3.100 kn pa neka Uskok vidi je li to besplatno'

Josipa Rimac i kuća njene obitelj u Vodicama
 Nikša Stipaničev / Ronald Goršić / CROPIX

Josipu Rimac, bivšu kninsku gradonačelnicu i bivšu državnu tajnicu Ministarstva uprave, sumnjiči se da je pogurala poticaje svojim prijateljima, poznanicima, rodbini i poslovnim partnerima.

Među tri prozvane kninske tvrtke je i stolarska radiona Lapčić, u vlasništvu Radenka Lapčića i njegove obitelji, koja je izradila takozvana "besplatna vrata" za kuću u Vodicama.

Radenko Lapčić, vlasnik stolarske radione, za 24sata je ispričao svoju stranu priče te kazao da za sve što je napravio posjeduje račune, a da je ono što još nisu napravili da se nalazi u radioni.

- Poticaje ako nismo zaslužili, neka gospoda iz Ministarstva slobodno napišu da nismo zadovoljili uvjete, da nas ne pripada, možda pripada nekoga drugoga. Mi smo tu. Nećemo pobjeći, nećemo zatvoriti radionu, nećemo stati raditi. Nećemo otići iz ovog grada. Svi smo se rodili u Kninu, svi smo ovdje živjeli i vratili se kad je trebalo. Nećemo odustati - kazao je Lapčić te dodao da sve postoji u papirima i telefonima.

Kazao je i da kad god bi radili nešto Josipi Rimac da je ona uredno plaćala svoje račune.

Na pitanje što je sa 180 tisuća kuna koje je dobio na natječaju Ministarstva gospodarstva, a za koje USKOK kaže da je bivša gradonačelnica pogurala njihovo dobivanje, Lapčić je kazao da na prvom natječaju nisu potrošena sva sredstva za Knin te da se oni javljaju na svaki peti poticaj. Lapčić tvrdi i da se njegovoj stolariji potrefilo u prisluškivanju i praćenju Josipe Rimac.

- Radili smo sada trenutno na njenoj kući dio namještaja, dio je napravljen, a dio je ovdje u radioni i nije montiran. USKOK će naći i dogovore i cijene i što je napravljeno i što nije - kazao je.

Komentirao je i navode o besplatnim vratima.

- USKOK ima papire, uzeli su sve što su trebali, vidjet će tamo je li 3100 kuna besplatno po jednim sobnim vratima. Razgovor nje i nas je u telefonu i porukama. Tamo će se vidjeti da se ona bunila na cijene. Da joj je bilo preskupo. Ali znate kako je u maloj sredini morate imat artikal i za babu i didu što žele uredit jedan prozor, ali i malo luksuznije stvari. Ma znate što, ovo me baš razočaralo. 60 godina radim i živim u ovome gradu.

Mi smo čisti. Nemamo problem s ovim. Ali znate kako je. Svatko nas pozna ovdje, i sad kad nas svi vide na vijestima, ma mislim.. zašto? Šta? Kome to treba? Dečki iz USKOK- a koji su došli bili su korektni, nema riječi prigovora - kazao je Lapčić za 24sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:37