RANJAVANJE POLICAJCA

Čovjek koji terorizira selo: O Leonardu se ne priča javno, ali cijeli Šag šapuće o uzroku napada

Pucnjava se dogodila kod Vatrogasnog doma, a ozlijeđeni policajac tad je bio izvan službe
 Vlado Kos/Cropix

Policajac iz Šaga, ujedno i zapovjednik tamošnjeg Dobrovoljnog vatrogasnog društva, ranjen u petak oko 11,25 sati dok je u pratnji predsjednice MO Šag Valentine Škorvaga, izvan policijske službe, i još nekolicine mještana obilazio prostorije DVD-a. Hicem iz vatrenog oružja ranio ga je 64-godišnji sumještanin Leonardo O., koji je nakon ispaljenja hica svladan od strane ostalih nazočnih te zadržan do dolaska policije, koja ga je potom uhitila. Ranjen policajac prevezen je u KBC Osijek.

‘‘Operativno-komunikacijski centar PU osječko-baranjske je danas u 11,25 sati zaprimio dojavu da je jedna muška osoba u Šagu pucala iz vatrenog oružja te da ima ozlijeđenih osoba. Do sada prikupljenim saznanjima kod Vatrogasnog doma u Šagu ozlijeđen je policijski službenik Policijske postaje Belišće koji se u tom trenutku nalazio izvan službe.

U vezu s opisanim događajem dovodimo 64-godišnjaka koji je uhićen. Ozlijeđeni policijski službenik prevezen je u Klinički bolnički Centar Osijek gdje mu se pruža liječnička pomoć‘,‘ izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Policajac je, prema našim informacijama, došao pred DVD nakon što su ga kolege pozvale zbog incidenta kojeg je Leonardo O. prethodno izazvao. Kada je došao i pokušao ga smiriti, ovaj ga je upucao. Policajac je, kako doznajemo iz bolnice, izvan životne opasnosti. Iz policije su potvrdili da je riječ o lakšoj tjelesnoj ozljedi.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Neslužbeno, pak, doznajemo da je uhićeni muškarac navodno problematična osoba koja već dulje vrijeme vrši nasilje po selu.

- To se počelo događati unazad nekoliko godina. On je i prije bio čudak po prirodi, ali unazad nekoliko godina počeo je biti i nasilan prema sumještanima, neugodan... - rekao nam je jedan mještanin Šaga.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

U ovom selu nedaleko od Valpova ljudi ne žele baš javno i otvoreno pričati o Leonardu O., pa ni ovom incidentu. Nije to htjela ni sama Valentina Škorvaga, koja nam je samo kratko rekla da ne može i ne želi ništa komentirati, što treba i razumjeti s obzirom na šok kojeg je doživjela u kojem je vjerojatno i sam osjetila da je životno ugrožena.

Od drugih mještana doznajemo da je Leonardo O. već ranije prijetio ranjenom policajcu i to zbog toga što je ovaj branio druge ljude u selu od njegovih napada i incidenata. No, potvrde o tome nemamo, kao ni o tome je li protiv uhićenog 64-godišnjaka do sada bilo i koliko policijskih postupanja vezano uz navode koje smo čuli od mještana.

image
Vlado Kos/Cropix

Neki od njih kazali su nam da je napadač prije nekoliko dana ušao u lokalnu trgovinu i pokazao prodavačici punu šaku metaka pitajući je pri tome kojim želi da je ubije.

Jedan nam je mještanin kazao i da su nebrojeno puta prijavljivali Leonarda O. policiji, koja ga je privodila, ali da bi se nakon njegova povratka u selo incidenti i problemi nastavljali i ponavljali. Navodno je i nedavno, sada ranjenom policajcu, pokušao oteti pištolj.

Glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer kazala nam je kako je policija izlazila na sve dojave vezano uz incidente koje je 64-godišnjak izazivao te su svaki put postupali i podnosili odgovarajuće prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:16