TRAGEDIJA

CRNA SRIJEDA NA HRVATSKIM CESTAMA Petero mrtvih u nesrećama, u Međimurju život izgubilo dvoje mladih, liječnici se bore za život maloljetnice

 
Lijevo gore i desno dolje: nesreća između međimurskih naselja Vratišnica i Peklenica; Desno gore i lijevo dolje: nesreća na cesti između Lozovca i Skradina
 Željko Hajdinjak, Nikša Stipaničev/CROPIX; Međimurmske novine

U nizu teških prometnih nesreća koje su se danas dogodile u manje od sat vremena, pet je osoba poginulo, a dvije su s teškim ozljedama u bolnici.

Tragedija se dogodila između međimurskih naselja Vratišnica i Peklenica, gdje su život na mjestu izgubile dvije mlađe osobe, a jedna je preminula u bolnici.

Oko 12 sati i 30 minuta došlo je do frontalnog sudara BMW-a i Opel Astre čakovečkih oznaka.

Na mjestu nesreće konstatirana je smrt 22-godišnjaka i jedne mlađe ženske osobe, a tri su osobe prevezene u bolnicu s teškim ozljedama. Oboje poginulih mladih su navodno iz Peklenice.

Promet u prekidu

Kako je Jutarnjem listu iza 14:30 sati potvrdio ravnatelj čakovečke bolnice doc.dr. Tomislav Novišćak, u bolnici je unatoč borbi liječnika preminula još jedna ženska osoba u dobi od 77 godina.

Međimurske novine

Liječnici se još bore za život 17-godišnje djevojke, dok je s teškim ozljedama zaprimljena i 66-godišnjakinja, no njezino je stanje trenutno stabilno.

Promet tom cestom trenutno je u potpunosti prekinut, a u tijeku je očevid kojim bi trebalo ustanoviti kako je do sudara došlo.

Međimurske novine

Još dvije osobe živote su izgubile u dvije odvojene prometne nesreće na području Dalmacije.

Kako nam je javljeno iz šibensko-kninske policije, na cesti između Lozovca i Skradina u 13 sati i 14 minuta došlo je do nesreće u kojoj je sudjelovalo samo jedno vozilo. Na mjestu događaja deset minuta kasnije konstatirana je smrt muške osobe, a očevid je u tijeku.

Nešto ranije, u 13 sati, do teške nesreće došlo je na Državnoj cesti 1 kod Dugopolja u smjeru Splita. kako nam je potvrđeno u splitsko-dalmatinskoj policiji, osobno vozilo sletjelo je s ceste i udarilo u zaštitnu ogradu.

Neslužbeno doznajemo da je na mjestu poginula vozačica koja je bila sama u automobilu.

Fotografije preuzete s portala Međimurskih novina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:09