NOVI DETALJI

Čubelić u trenutku ranjavanja na sebi imao pancirku, doznajemo za kojim autom policija traga!

Policija traga za četiri osobae: Jerkom Radićem, Antom Varnicom, Alenom Radićem i Nenadom Petrakom

Josip Čubelić (sredina)

 Cropix; MUP

Djelatnik Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske Jerko Kurevija dao je izjavu novinarima u Splitu i odgovarao na njihova pitanja, javlja Slobodna Dalmacija.

Povod je bio jučerašnje ranjavanje 35-godišnjeg Josipa Čubelića Čube na splitskim Skalicama i potraga za četvoricom muškaraca koje se dovodi u vezu s tim događajem.

image

Jerko Kurevija iz PU splitsko-dalmatinske

Bozidar Vukicevic/Cropix

- Očevid je gotov, za četiri osobe još tragamo, rekao je Kurevija.

Novinare je zanimalo je li ranjavanju prethodila tučnjava, koliko je metaka ispaljeno, jesu li sve četiri osobe bile na samom mjestu ranjavanja Čubelića te ima li paljenje vozila na Skalicama od prije par dana ima veze s ovim događajem.

Na sva ta pitanja Kurevija nije mogao odgovoriti jer kriminalistička obrada traje te se pozvao na Zakon o kaznenom postupku gdje su ove informacije tajne.

Jednog kolegu je zasmetao takav odgovor pa je postavio pitanje zbog čega su onda objavili fotografije četiriju osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem? Kurevija je odgovorio da je sve napravljeno po zakonu i u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom.

Također je istaknuo da je Split siguran grad.

- Ove godine ovo je prvi pokušaj ubojstva, a lani je bio također jedan pokušaj ubojstva vatrenim oružjem i sedam pokušaja ubojstva od kojih ni jedan nije bio s uporabom vatrenog oružja, rekao je.

image

Josip Čubelić

MUP

Slobodna doznaje da policija traga za crnim Mercedesom te da je sinoć na Žnjanu pronašla bijeli Mercedes mađarskih registarskih oznaka. Najvjerojatnije je ova četvorka pobjegla s mjesta događaja s ova dva vozila.

Sam Čubelić policiji nije govorio ništa o napadu i o motivima napada. U trenutku ranjavanja na sebi je imao pancirku koju navodno nosi već pune dvije godine.

Policija intenzivno traga za počiniteljima, a pravni eksperti govore da će ovaj događaj teško proći kao pokušaj ubojstva već da se radi o pokušaju nanošenju teških tjelesnih ozljeda.

image

Četvorka koju traži policija

PU splitsko-dalmatinska

Kriminalistička istraga se nastavlja, a policija po gradu radi pretrese vozila i traga za četiri osobe: Jerkom Radićem, Antom Varnicom, Alenom Radićem i Nenadom Petrakom.

Na pitanje novinara o njihovim dosjeima Kurevija također nije mogao odgovoriti zbog tajnosti podataka kao ni o ulozi građana.

image

Jerko Radić

PU splitsko-dalmatinska
image

Ante Varnica

PU splitsko-dalmatinska
image

Alen Radić

PU splitsko-dalmatinska
image

Nenad Petrak

PU splitsko-dalmatinska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:28