NEVJEROJATNA SREĆA

ČUDOM PREŽIVIO Stravična nesreća kod Knina: Radnika pregazio valjak težak tri tone

Radniku (31) slomljena je bedrena kost i zadobio je nagnječenje pluća

U Kninu se dogodila nevjerojatna, bizarna nezgoda s vjerojatnim sretnim ishodom. Građevinski radnik preživio je nesreću kada ga je pregazio valjak, građevinski stroj za ravnanje asfalta na ulicama koji je težak oko tri tone, javlja Slobodna Dalmacija.

Naima, na križanju Getaldićeve i Vrančićeve ulice u Kninu, u četvrtak, oko 15.10 sati, dogodila se nesreća na radu u kojoj je teško stradao 31-godišnji radnik zagrebačke tvrtke “Viadukt”. Riječ je o Ivici Papežu iz Krapine, zaposleniku “Viadukta”. Neslužbeno doznajemo da je radnika pregazio valjak.

Iz policije su nas izvijestili da je radnik teško ozlijeđen, ali da nije u životnoj opasnosti. - U radnoj nezgodi koja se u četvrtak oko 15.10 sati dogodila na križanju Getaldićeve i Vrančićeve ulice u Kninu teško je ozlijeđen 31-godišnjak iz Krapine. Nakon nesreće odmah je prebačen u šibensku Opću bolnicu. Unatoč zadobivenim teškim ozljedama, život mu nije u opasnosti – izvijestila nas je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor.

Iz zagrebačke tvrtke “Viadukt” kazali su nam da ne znaju uzrok nesreće. - Što da vam kažem, nesreće se događaju, to je dio naše svakodnevice. Nekad je u pitanju nepažnja, a nekad splet okolnosti.

Obustavljeni radovi

Ne znamo uzrok nesreće, očevid su obavili policija i inspektor zaštite na radu i čekamo njihovo izvješće - kazao nam je zamjenik voditelja projekata tvrtke “Viadukt” Vinko Tomić. Zagrebački “Viadukt” jedna je od tvrtki koje izvode radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže grada Knina.

Obišli smo i gradilište na kojemu se dogodila nesreća. Na tome mjestu u petak nije bilo nikoga, ni jednog radnika. Doznali smo kako su nakon nesreće radovi privremeno obustavljeni. Tako nismo dobili ni objašnjenje Papežovih kolega, očevidaca nesreće, kako je do svega došlo i kako je nesretni radnik mogao preživjeti nalet tri tone teškog valjka. Informacije je trebalo potražiti u šibenskoj bolnici, na odjelu intenzivnog liječenja, na kojemu je smješten nesretni radnik.

Međutim... “Informacije se daju samo najužoj rodbini” - s tom su nas suhom rečenicom ispratili na intenzivnom odjelu šibenske bolnice. Inače, radnika “Viadukta” u šibenskoj je bolnici u četvrtak oko 19 sati navečer zbrinuo kirurg dr. Andrija Baljkas, koji je ipak bio rječitiji. Nakon što su mu kolege iz Knina poslali pacijenta, dr. Baljkas je ustanovio kontuziju, odnosno nagnječenje pluća, prijelom desne bedrene kosti i desne potkoljenice.

- U pitanju je teška tjelesna ozljeda, ali pacijent je stabilno i nije vitalno ugrožen, iako su komplikacije uvijek moguće - kazao nam je dr. Baljkas. Zbog toga je pacijent nakon obrade oko 22 sata istog dana prebačen na jedinicu intenzivnog liječenja. Inače, kirurška obrada trajala je sat i pol i stavljena je vanjska fiksacija na kosti. Inače, pacijent je u šibensku bolnicu došao u stanju šoka i nije se sjećao detalja nesreće.

- Koliko sam shvatio, on je sa svojim kolegama iz “Viadukta” radio na cesti i postavljao rubnjake. U jednom je trenutku pao i došao u kontakt s valjkom teškim tri tone. Bez obzira što se govori kako ga je valjak pregazio, pretpostavljam da ga je samo okrznuo ili odbacio jer bi u suprotnom teško preživio – kazao nam je dr. Andrija Baljkas, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:27