pušten na slobodu

Cure detalji o tragediji kod Zadra: Mladi vozač koji je Mercedesom usmrtio dvojicu mladića tek dobio vozačku

Na mjestu nesreće smrtno su stradali 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik
 Luka Gerlanc/CROPIX

U Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru u utorak je ispitan 18-godišnjak osumnjičen da je skrivio tešku prometnu nesreću u Kožinu kraj Zadra, nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage.

Kako portal 057info.hr doznaje od glasnogovornika Denisa Sokola, nije bilo osnove za zadržavanje u istražnom zatvoru, pa slijedom toga tek punoljetnom mladiću (mlađem punoljetniku) nisu određene ni mjere opreza. Tek prije nekoliko dana ovaj je mladić položio vozački ispit.

- Javnost mora znati da u ovom slučaju nije primjenjiva niti jedna od četiri točke koje su osnova za određivanje istražnog zatvora: nema opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke ili ponavljanja djela, a niti posebno teških okolnosti kaznenih djela za koja se određuje kazna od 20 do 40 godina zatvora. U praksi se samo iznimno određuje istražni zatvor za ovako mladu osobu, što ne znači da ga ne čeka ozbiljan postupak nakon kojeg će se utvrditi hoće li se na njemu primijeniti maloljeničko pravo ili ne. Ono što mogu reći je da postoji osnovana sumnja da je mladić prošao kroz križanje bez zaustavljanja, zbog čega mu prijeti do 15 godina zatvora. Uslijedit će socijalna anamneza i prometno vještačenje - rekao je glasnogovornik Sokol.

Podsjetimo, 18-godišnji vozač Mercedesa zadarskih registarskih oznaka kretao se kolnikom sporedne Ulice Put primorja, a dolaskom do raskrižja prošao je pored prometnog znaka "obavezno zaustavljanje - stop", ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću glavnom cestom na koju se uključuje.

Tad je prednjim dijelom automobila udario u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač. Nakon sudara, osobno vozilo Fiat sišlo je s kolnika i bočnim djelom udarilo u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbilo te vratilo na kolnik, gdje se zaustavilo okrenuto na bočnom dijelu, piše 057info.hr.

U prometnoj nesreći u vozilu Fiat na mjestu događaja smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik. Tragedija je ostavila građane Nina u šoku i nevjerici, a četvrtak, 22. travnja, proglašen je Danom žalosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:31