AKCIJA U HRVATSKOJ

CURE DETALJI PNUSKOK-ove AKCIJE Više ljudi uhićeno u Zagrebu, dvoje na Rabu, uhićen i pripadnik tzv. knežijske skupine, otprije poznat policiji

 
Đorđe Vuletić
 CROPIX

Diljem Hrvatske u tijeku je opsežna policijska akcija u kojoj je, prema prvim informacijama, uhićeno više osoba iz kriminalnog miljea. U policiji u ovim trenucima ne otkrivaju detalje akcije, ali je poznato da je više osoba privedeno u PNUSKOK na Oranicama. U tijeku je njihovo ispitivanje.

Kako doznajemo, među uhićenima je i Đorđe Vuletić Đoko, pripadnik tzv. knežijske skupine kojem se sudilo u sklopu tzv. zločinačke organizacije.

Vuletića su jutros zaskočili pripadnici inteventne policije

Osim njega, na području Zagreba uhićeno je više osoba, a kako doznajemo, jedan od sumnjivaca na Malešnici pokušao je izbaciti drogu iz automobila dok su na njega krenuli pripadnici policije. Ipak, plan mu nije uspio.

S druge strane, iza spektakularnog uhićenja muškarca u BMW-u stoji zapravo pokušaj njegova bijega. Na kraju nije uspio, policajci s Fiestom i kombijem pripriječili su mu put i na kraju ga uhitili.

Zagreb, 050719.
Lhotkina 1. Precko.
BMW iz kojega je specijalna policija  izvukla vozaca povezanog sa krim miljeom.
Na fotografiji: BMW.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX
BMW iz kojega je specijalna policija izvukla vozača

Dvojica pripadnika krim miljea uhićena su na Rabu, a akcija traje u još nekim dijelovima RH.

Osim Vuletića, ostali uhićeni dosad su relativno mirno i neometano obavljali svoje poslove i nisu nikad došli pod udar zakona, čak i desetljećima. Doznajemo da se ovu skupinu sumnjiči da se bavila nezakonitim poslovima s drogom, ali se dovodi i u vezu sa nizom paljevina automobila po Zagrebu, a među ostalima i čelnicima GNK Dinamo.

Zagreb, 050719.
Lhotkina 1. Precko.
BMW iz kojega je specijalna policija  izvukla vozaca povezanog sa krim miljeom.
Na fotografiji: BMW.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX
BMW iz kojega je specijalna policija izvukla vozača

Đorđe Vuletić zvani Đoko je do 1993. bio je policajac u PU zagrebačkoj, a godinu dana nakon policijske karijere uhićen je zbog iznude.

Krajem devedesetih bio je jedan od optuženika u propalom procesu protiv tzv. zločinačke organizacije, gdje ga se teretilo za iznudu nad Tiborom Trstenjakom, za što je na kraju pravomoćno oslobođen. U svibnju 2010. godine ponovno je bio uhićen i optužen za nasilničko ponašanje jer je u lokalu Stara Knežija, gdje često izlazi, napadao goste. Priveden je zajedno s četvoricom prijatelja jer je na terasi kafića 'Knežija' doslovno postrojio, a zatim vrijeđao, tukao i ponižavao šestero gostiju koji su nakon posla tu došli na kavu. Za ovo djelo je osuđen na 50 dana dobrotvornoga rada.

Jutarnji list

Vuletić je zajedno s Darkom Dakićem bio osumnjičen za napad na novinara Jutarnjeg lista, no Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) je tijekom 2011. nakon šestomjesečne istrage zbog nedostatka dokaza odustalo od kaznenog progona.

Prije tri godine Đorđe Vuletić je uhićen zajedno sa Tomislavom Sabljom zbog sumnji da su iz Ulice braće Cvijić na Knežiji ukrali auto vrijedan 3000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 02:20