NASILNICI PRIVEDENI

Cure novi detalji o iživljavanju nad maloljetnikom iz Kaštela, tukli su ga zbog duga za ‘travu‘?

Dvojica napadača na maloljetnog Kaštelanina, sa snimke koja zgrozila Hrvatsku, bit će privedeni oko 10 sati pritvorskom nadzorniku
Nasilje u Kaštelima

Dvojica napadača na maloljetnog Kaštelanina, sa snimke koja zgrozila Hrvatsku, bit će privedeni oko 10 sati pritvorskom nadzorniku. Kako neslužbeno doznajemo, bit će kazneno prijavljeni za zlouporabu droga i iznudu, piše Slobodna Dalmacija.

Dok je sa same snimke jasno kako su dvojica mladića sa snimke iznuđivala novac od maloljetnika, prijava vezana za zlouporabu droga vezana je uz informacije koje su dobivene tijekom obrade. Navodno je utvrđeno kako su nasilnici mladiću kojeg maltretiraju na snimci prodavali marihuanu te je vjerojatno i iznuda bila povezana s dugom za 'travu'.

Zlostavljani mladić jučer je progovorio za 'Slobodnu' te malo drugačije opisao situaciju kako je došlo do 'reketarenja'.

- Trebao sam na Veliku Gospu ići s njima u Sinj i ja nisam imao novce, nisam ih nikako uspio nabaviti. Oni su mi kazali da nema potrebe, da će me oni častiti. I na tome je ostalo.

Častili su me i poslije toga ništa. Nisu spominjali nikakve novce. Prije nekoliko dana prvi put su spomenuli dug od dvije tisuće kuna i onda se jučer dogodilo to što se dogodilo - ispričao nam je maloljetnik.

Iz policije demantiraju kako su za čitavu priču znali osam dana prije nego što je snimka procurila u javnost. Imali su, kažu, neodređenu informaciju o nekakvoj tučnjavi, no nisu im bili poznati nikakvi drugi detalji te nisu primili nikakvu prijavu. Naglašavaju kako su napadače identificirali i priveli u roku od sat vremena nakon što su vidjeli snimku.

Također, naglašavaju kako nije istinita informacija koja se pojavila da je jednom od napadača otac policajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:18