NAPADAČE JOŠ TRAŽE

Cure novi detalji: Obavljena snimka napada na Čubelića, na mjestu pucnjave pronađen pištolj

Propucani Čubelić je izvan životne opasnosti, a za četvoricom muškaraca i dalje se traga

Snimka napada

 Rtl Danas/screenshot/

Trenutak uoči pucnjave u Splitu, u kojoj je propucan Josip Čubelić povezan s krim miljeom, snimila je nadzorna kamera. Na snimci, koju je ekskluzivno objavio RTL Danas, se vidi kako iz Renaulta u žurbi izlaze dvojica muškaraca. U automobil se ne vraćaju, a potom se oko njega okupljaju građani i dolazi policija. Snimku možete pogledati ovdje.

Na mjestu na kojem je jučer u nogu ustrijeljen Čuba policija je pronašla pištolj kalibra 7.65 milimetara, no još nisu sigurni je li njegov ili je možda pripadao napadačima, piše Dalmatinski portal.

Za to će trebati pričekati rezultate vještačenja, no za sada se ne čini izglednim da je to oružje upotrijebljeno jer su na Skalicama pronašli tri čahure kalibra 9 milimetara. U svakom slučaju, ne bi bilo preveliko iznenađenje da se radi o pištolju kojeg je sa sobom nosio Čubelić, koji je imao i pancirku.

Propucani Čubelić je izvan životne opasnosti, a za četvoricom muškaraca koji se dovode u vezu s propucavanjem, policija još traga. Vozilo je izuzeto kao dokaz jer se dovodi u vezu s napadom, potvrdili su iz splitske policije.

- Ne možemo prejudicirati, ali puno toga upućuje na to da se radi o opasnim momcima. Među njima ima recidivista - ljudi koji su bili osuđeni na zatvorske kazne ubojstva, pokušaja ubojstva, pripadanja kriminalnim skupinama. U svakom slučaju puno verzija upućuje na takav jedan rasplet koji bi mogao biti obračun - rekao je kriminalist Tonći Prodan za Dnevnik Nove TV.

Automobil žene čiji je automobil propucan u okršaju, Gordana Vrdoljak, još je u šoku.

- Kroz jedno staklo prošao je metak, a drugo staklo se razbilo. Zalijepila sam iza. On je ležao. Ajme, što se nisu svi pobili, odnio ih đavo! Bože, oprosti… I ništa, išla sam to popraviti - 600 eura i moram čekati deset dana. I ja ću to morati platiti jer tko će te kriminalce tužiti?, kaže Vrdoljak. Zbog svega ju je, kaže, strah.

Liječnica koja je odmah nakon pucnjave na splitskim Skalicama pomogla propucanom Čubeliću kaže kako nije napravila ništa što ne bi napravio netko iz njene struke.

- Čuli smo pucnjavu i pretpostavili da je netko u opasnosti. Izašli smo, napravili sve što smo mogli. Hipokrat kaže ‘treba pomoći‘, mi smo to napravili, rekla je liječnica Sanja Došen Janković koja je pomogla unesrećenom.

Na asfaltu splitskih Skalica vide se dvije rupe od metaka. Sve se odvijalo pod prozorom gospođe Branke koja je čula pucnjavu.

- Jedno dva puta, pa sekunda (tišine op.a), pa onda još dva. Ali nisam se ustajala, sreća i Bog. Tko zna, možda bih bila svjedok pa ode i ja…, kaže Branka za RTL Danas.

Za četvoricom muškaraca policija i dalje traga. Detalje istrage ne otkrivaju, ali umiruju građane.

Glasnogovornik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Jerko Krevlija umiruje javnost. "Na području Splita ovo je prvi pokušaj ubojstva ove godine. Ubojstava nemamo. Split je siguran grad", kaže za RTL Danas.

Pretpostavlja se da su muškarci, koji se dovode u svezu s propucavanjem, pobjegli bijelim Mercedes mađarskih registracija. Policija ga je pronašla u garaži zgrade na Pazdigradu. Sada se traga za još jednim, i to crnim vozilom iste marke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 07:51