ČUDOM PREŽIVJELA

Curica pala s 3. kata, spasili je breza i Tomos. ‘U suzama je rekla: Mama, mogu te zagrliti?‘

‘Vidjeli smo je u sjedećem položaju, kraj motocikla koji je imao odvaljen sic, a preko nje je bila neka mreža‘
 Marko Mrkonjic/Cropix

Četverogodišnja djevojčica iz Iloka, inače dijete poznatog tamošnjeg ugostitelja, preživjela je pad s 11 metara visine, u subotu u ranim poslijepodnevnim satima. Naime, curica se oko 13.50 sati igrala u stanu na 3. katu stambene zgrade Kraljevićeve ulice, dok je njezina majka čistila kuću te usisavala.

Točnije, djevojčica je skakala po krevetu koji se nalazi uz prozor te se u jednom trenutku naslonila na prozor na kojem je bio postavljen komarnik. No, kako nije riječ o čvrstom materijalu, njezina težina je prevagnula pa je curica s komarnikom pala s točno 10,9 metara visine. Jeziv pad ublažila je, kako doznajemo, breza, koja se nalazi tik uz zgradu, kao i stari Tomos motocikl, na čije je sjedalo pala i potom završila na travi. Sreća u nesreći je da je dijete zadobilo lakše ozljede, koje su joj sanirane u vukovarskoj bolnici.

image
Marko Mrkonjic/Cropix

Bila sva krvava

- Dijete je palo s prozora trećeg kata stambene zgrade u Ulici Vlatka Kraljevića u Iloku. Vozilom hitne medicinske pomoći brzo je prevezeno u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar, gdje su ozljede okvalificirane kao lake - javila je policija o tom slučaju.

Krikovi koji su uslijedili odmah nakon pada, prema pričanju stanara Kraljevićeve, prestravili su sve redom.

- Majka je bila izvan sebe kad se sjurila s trećeg kata dolje do svoje kćerkice, koja je bila sva krvava. Imala je krvavu nadlakticu i koljena te je bila prekrivena mrežom komarnika. S prozora stana je, pak, vrištala njezina sestrica. Ja vam ne mogu opisati taj užas i nemoć koju je osjetila majka, koja je malenu u jednom trenutku uzela u naručje te ju odnijela gore u stan. Pritom ju je malecka gušeći se u suzama pitala: "Mama, mogu li te zagrliti?" - rekla je za Jutarnji list jedna stanarka Kraljevićeve.

Drugi susjed kaže da je njegova supruga, čim je začula vrisku i zapomaganje, istrčala van te zvala Hitnu pomoć, koja je, zatim, vrlo brzo došla.

image
Marko Mrkonjic/Cropix

- Prvo smo mislili da je dijete palo na tlo dok je trčalo. Vidjeli smo je u sjedećem položaju, kraj motocikla koji je imao odvaljen sic, a preko nje je bila neka mreža. Njezina majka, koja je odmah dotrčala, bila je izvan sebe i molila je susjede da joj zovu muža i Hitnu. Oduzele su nam se svima noge kada smo doznali da je curica zapravo pala kroz prozor - otkriva nam jedna od susjeda obitelji, napominjući kako su supružnici vrlo brižni roditelji.

Obavljaju pretrage

Roditelji malene curice u potpunom su šoku. Njezin, pak, tetak kratko nam je rekao da je curica kobnog dana skakala po krevetu te se igrala, dok je njezina mama čistila po stanu.

- Dijete je dobro, i vjerujem da će tako i ostati. Hvala dragom bogu na tom motociklu i na toj brezi, koji su ublažili pad, jer da nije njih bilo, strah me i pomisliti posljedica - kazao nam je član obitelji, izrazivši pritom nadu da se malecka te ružne epizode koju je pukim čudom preživjela, u skorije vrijeme neće više ni sjećati.

image
Marko Mrkonjic/Cropix

- Samo je Bog spasio našu curicu, i anđeli je spustili na zemlju. Hvala dragom Bogu, danas je ona dobro - kratko je tek u ponedjeljak kazao otac djevojčice za Glas Slavonije, dodavši da još obavljaju pretrage.

Iz PU vukovarsko-srijemske kažu da će o navedenom događaju obavijestiti nadležno državno odvjetništvo, nakon što je policijskim očevidom utvrđeno da se dijete naslonilo na zaštitni PVC komarnik prozora, koji se pritom odvojio, i potom s njim palo s 10,9 metara visine na sjedalo motocikla koji je bio parkiran ispred stambene zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:49