STRAVA U ZAGREBU

CURICU OZLIJEDILI RADNICI ČISTOĆE 'Zanijemio sam od šoka kad sam vidio da dizalica podiže kauč na kojem mi je dijete!'

Zanijemio sam od šoka kad sam vidio da dizalica podiže kauč na kojem mi je dijete! Krenuo sam galamiti i vozač je odmah reagirao i povisio ton: „Čovječe, pa otkud dijete tu?"

ZAGREB - „Hej stanite! Spustite kauč! Halo! Čujete li me?! Kauč dolje!“ - izvikivao je panično oko 21,45 sati Vlado K. (28) djelatniku Čistoće koji je kranom vozila za odvoz glomaznog otpada na nogostupu uz glavni ulaz u zagrebački park Ribnjak dizao odbačeni kauč na kojem je snivala njegova trogodišnja kćerkica Azra.

Na nešto više od metra visine kauč se krenuo preklapati pa je djevojčici prignječena lijeva noga. Vozač je ipak uspio reagirati donekle na vrijeme, a sreća u nesreći je da je rezultat tragedije prijelom lijeve noge zbog čega je hospitalizirana u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

- Zanijemio sam od šoka kad sam vidio da dizalica podiže kauč na kojem mi je dijete! Krenuo sam galamiti i vozač je odmah reagirao i povisio ton: „Čovječe, pa otkud dijete tu?“ Skamenio sam se. Brzo je spustio kauč sa nešto više od metra visine. Dvojica su bila unutra. Pozvali su odmah Hitnu. Doktori su došli jako brzo. Malena je počela plakati čim sam ju uzeo u naručje. Nisam odmah znao je li joj što ozlijeđeno, ali se ubrzo požalila da ju boli noga. Skinuo sam čizmicu i krenulo je oticati. Sada je puno bolje. Trenutno ima longetu a nakon par dana kad uvide stanje noge, pustit će ju kući sa gipsom na nozi. Uplašena je. Malo plače, malo se smije. Ide na bolje. Da sam imalo naslućivao što bi nas moglo snaći, ne bi ni išli na Ribnjak - ispričao nam je suznih očiju shrvani Azrin otac Vlado koji je netom prije tragedije čistio terasu obližnjeg kafića u parku i prepirao se sa jednom vozačicom koja se baš toga trenutka zaustavila uz cestu i počela uzimati vrećice koje je on odvojio za sebe tražeći cijeli dan po otpadu stvari.

Kamion se stvorio iznenada dok je njegova supruga sa još dvoje djece od kojih je jedno držala u naručju, bila u neposrednoj blizini.

Na odlagalište odbačenih stvari na Ribnjak peteročlana mlada romska obitelj došla je oko 11 sati te su oko 21 sat pozvali članove obitelji da ih odveze kući na Savicu.

- Žena i starija djevojčica briznuli su u plač. Azra je bila sva snena. Zaspala je na kauču i pokrili smo ju dekicom dok prijevoz ne stigne. Umore se djeca brzo, a opet i mi moramo zarađivati. Novac se ne nalazi na cesti i svaka kuna nam je bitna. Bio sam na policiji u srijedu ujutro. Morao sam dati iskaz. Supruga Elvira suze ne zaustavlja. Totalno je shrvana. Nikad nam se ništa slično nije dogodilo. Bez djece ne odlazimo nigdje i strepimo nad njima - dodaje još otac trogodišnje djevojčice koja je cijelo popodne veselo skakutala, kažu stanari okolnih zgrada, oko ljudi koji su donosili stare stvari.

Ponekad imaju koristi od cjelodnevnog dežuranja na lokacijama gdje je dogovoren termin odlaganja otpada pa onda te stvari ili iskoriste za namještanje vlastita četiri zida i popravljanje sadržaja ormara, a dosta i uspiju prodati na nedjeljnom sajmu na Jakuševcu.

Stanari zgrada su zgroženi slučajem pogotovo prepirkama koje inače izbiju između Roma koji se doslovce, tvrde, i potuku oko pojedinih stvari.

- Ako vidimo dječicu sa odraslima, priđemo im, damo neki slatkiš i pokoju kunu. Nisu djeca kriva i teško je vidjeti kada ni približno ne žive živote svojih ostalih vršnjaka. A u utorak navečer što se točno dogodilo nismo odmah doznali. Kamion Čistoće više od dva sata radio je sa upaljenim motorom. Buka je bila neviđena skoro sve do ponoći. Pristigla je hrpa policije. Došla je i Hitna - ispričala je jedna od stanarki ispred čije zgrade se odvijala agonija po peteročlanu romsku obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:50