SVA RAŠINA NEDJELA

CVIKOV NASLJEDNIK IZ VELE LUKE NE BAVI SE SAMO DILANJEM DROGE Rabijatni kriminalac nedavno je s bivšim boksačkim prvakom brutalno premlatio čovjeka

 
 Jakov Prkić

Nakon ispitivanja na Općinskom državnom odvjetništvu nad Damirom Rašidagićem (38) zvanim Rašo iz Vele Luke, uhićenim u Splitu s 1680 grama speeda, 643 grama heroina, pola kilograma kokaina i 1000 ecstasyja te dva pištolja, određen je istražni zatvor, piše Slobodna Dalmacija.

Osim zbog dilanja droge i posjedovanja pištolja i prigušivača, saznajemo kako je protiv njega išla i kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Rašidagić se sumnjiči da je zajedno s bivšim europskim prvakom u boksu I.Š.R. (64) i njegovim rođakom D.Š. (59) u splitskom kafiću “Dišpet” u Krležinoj ulici premlatio M.K.(32).

Divljački napad se dogodio 27. ožujka u 22,30 sati, a 32-godišnjak je zadobio tešku ozljedu patele tj.čašice koljena, prijelom prstiju na obje ruke te više udaraca po glavi. Već nakon dojave po težini i rasporedu ozljeda jasno je bilo kako se ne radi o pijanoj tučnjavi jedan na jedan.

Iako je u trenutku premlaćivanja u lokalu bilo još osoba, sutradan se u Prvu policijsku postaju dovelo više njih na razgovor što je rezultiralo uhićenjem D.Š. dok je njegov rođak boksač I.Š.R. bio nedostupan te je za njim pokrenuta potraga. Tri dana kasnije bivši prvak u boksu se sam predao policiji. Oba rođaka su nakon uhićenja bila dovedena pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda te su ispitani na državnom odvjetništvu, piše Slobodna Dalmacija.

Već tada inspektori Prve policijske postaje imali su saznanja o trećoj osobi koja je sudjelovala u napadu na 32-godišnjeg M.K.-a, a to je upravo Damir Rašidagić. Policiji je bio poznat otprije po uhićenjima za prodaju heroina i kokaina, dva kada je prijavljen sam te jedno kao član zločinačke udruge kada je preuzeo opskrbu drogom na Korčuli kao nasljednik narkobosa Jakše Cvitanovića Cvika. Dva i pol mjeseca se za njim tragalo te je dolijao krajem prošlog tjedna. Međutim, nije se našao na meti policije samo zbog brutalnog mlaćenja već i zbog zlouporabe opojne droge. Kako se nad njim provodila obrada u koordinaciji Prve policijske postaje i Službe kriminaliteta droga u konačnici je završio s dvije kaznene prijave.

Jedna je išla zbog dva kaznena djela: neovlaštene prodaje opojne droge i nedozvoljenog posjedovanja oružja te je s njom priveden pritvorskom nadzorniku u petak navečer nakon što je u podrumskoj garaži na Pazdigradu nađeno skladište droge, oružja i pripadajuće opreme. U subotu je iznio obranu te je sproveden na Bilice nakon što je nad njim određen istražni zatvor. Druga kaznena prijava, ona zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, nije išla u istom paketu s privođenjem već tzv. redovnim putem u formi posebnog izvješća kao nadopuna prijavi već podnijetoj u ožujku protiv druge dvojice nasilnika.

- Mogu vam potvrditi kako je 38-godišnjak osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda 32-godišnjaku u ugostiteljskom objektu u Splitu zajedno s dvije osobe koje su otprije prijavljene - rekla nam je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:41