MATEJEV OTAC U SUZAMA

‘Da, na dijelu snimki nadzornih kamera je moj sin, a policija mi je potvrdila da nije viđen u Rumi‘

‘Imam ogromno povjerenje u rad policije u Srbiji. Ostajem ovdje dok ne nađem svog sina‘, kazao je potreseni mladićev otac

Nenad Periš, otac nestalog Mateja

 Cropix

- Mogu vam potvrditi da informacije o tome da je Matej viđen na području Rume nisu točne. Policija je provjerila te informacije. U svakom slučaju, zahvaljujem svima koji su se javili s bilo kakvom informacijom, a ni sam nisam mogao vjerovati koliko se javilo ljudi u Srbiji, ali javljaju mi se i iz Hrvatske, iz drugih zemalja u želji da pomognu da pronađem sina. Ja vjerujem policiji u Srbiji, vjerujem u stručnost tih ljudi, te ni na koji način ne želim utjecati na njihovu istragu. Stoga molim i medije da se za sve informacije obrate MUP-u Srbije. U policiji sam se i osobno uvjerio da su angažirali sve raspoložive snage u potrazi za Matejem, da na tome rade svi - od riječne, prometne, kriminalističke policije - i da je cjelokupni sastav policije uključen u potragu. Molim Boga i za njih i za to da se nađe Mateja - rekao nam je u ponedjeljak poslijepodne Nenad Periš, otac nestalog mladića Mateja Periša, koji je i dalje u Beogradu i prati razvoj potrage za svojim sinom koji je zadnji put viđen 30. prosinca oko 18 sati.

S Nenadom Perišem razgovorali smo prije nego što su se pojavile snimke na kojima se vidi mladić koji trči ulicama, pokušava zaustaviti taksi, te kasnije pliva u Savi, a za koje tabloid Alo tvrdi da su posljednje snimke mladog Splićanina.

No, takav zaključak je ipak preuranjen jer, prije svih, snimke trebaju - ako već i nisu - pregledati kriminalisti te pokušati rekonstruirati kretanje mladića sa snimke, te osobe s kojima je eventualno kontaktirao, od taksista do prolaznika.

- Najvažnije je da istraga ima svoje ciljeve, a ja imam ogromno povjerenje u njihov rad - rekao nam je u telefonskom razgovoru Nenad Periš, koji na kraju razgovora nije mogao suzdržati suze.

- Ja ostajem ovdje dok ne nađem svog sina, pa makar ga morao i zadnji puta poljubiti i vratiti natrag u Split i Hrvatsku - rekao nam je kroz suze.

Podsjetimo, Matej je s društvom otišao u Beograd gdje su planirali dočekati Novu godinu. S obitelji se zadnji put čuo u četvrtak 30. prosinca kasno poslijepodne, oko 17 sati. Navečer je s društvom izašao na večeru u popularnu Beton halu. Radi se o kompleksu s nizom ugostiteljskih objekta uz rijeku Savu u Karađorđevoj ulici. Upravo zato, društvo iz Splita nije moralo ići daleko, već su nakon večere njih sedmorica produžili u klub Gotik koji se nalazi u istom kompleksu.

Iza ponoći, oko 2.30 sati primijetili su da među njima nema Mateja, a kad se nije pojavio u apartmanu, policiji su njegov nestanak prijavili na Staru godinu oko 18.30 sati i od tada za njim traje potraga koja još uvijek nije dala rezultate.

Hoće li snimke koje su se danas popodne pojavile, pomoći u rasvjetljavanju njegova nestanka, zasad je neizvjesno, ali u svakom slučaju i one su putokaz policiji u potrazi - možda jedan od značajnijih koji se dosad pojavio.

Periš: Da, to je moj sin na snimkama na kojima trči

S Nenadom Perišem su reporteri Slobodne Dalmacije stupili u kontakt netom nakon što su objavljene nove snimke nadzornih kamera na kojima je, prema tvrdnjama tabloida Alo, snimljen Matej Periš.

Nenad Periš rekao je da mu snimke objavljene na nekim srpskim portalima itekako bude nadu da je njegov sin živ.

- Mogu potvrditi da je na objavljenim snimkama uistinu moj sin i to i na onima u gradu gdje trči i traži taksi. Ja samo znam da se u klubu ništa pogibeljno nije događalo po njega, ali još uvijek ne možemo rekonstruirati što se događalo poslije i kakav je kontekst koji bi objasnio ovo snimljeno, rekao je i naknadno opovrgnuo da je prepoznao sina na snimci na kojoj netko pliva u Savi.

- Kada sam dolazio u Beograd imao sam loš osjećaj da se neće sve ovo dobro završiti, ali kako vrijeme prolazi, moje nade su sve veće. Nisu ogromne, prošlo je četiri dana već, ali ne kopne. Pitaju me zašto policija nije angažirala ronioce? Sava je duboka četiri-pet metara i nije to more da se prostor može ograditi, a i nije bilo neke informacije s brodova da bi bio potreban angažman ronilaca. Pohvalite sve ljude na gostoprimstvu i srdačnosti ovdje u Beogradu kao i policiju koja ozbiljno radi svoj posao, rekao je Periš za Slobodnu. (Marko Didić)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 14:48