UŽAS U SPLITU

'DA NISMO PRISKOČILI, ZADAVIO BI CURICU!' Muškarac bez povoda napao dijete usred kafića, pa se mirno vratio za šank

Nakon što je djevojčica počela vrištati, skočili su drugi gosti, roditelji i vlasnik lokala te su muškarca zadržali do dolaska policije
 Ante Čizmić/Cropix

Uživanje u dječjoj igri i ispijanje pića u bašti kafića "Misano" u Vukovarskoj ulici u Splitu pretvorilo se jučer oko 12 sati u noćnu moru za četverogodišnju djevojčicu i njene roditelje koji su bili gosti tog kafića, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, na njihovu je kćerkicu bez ikakvog povoda odjednom nasrnuo njima nepoznati muškarac i počeo je doslovno gušiti objema rukama. Nakon što je djevojčica počela vrištati, skočili su drugi gosti, roditelji i vlasnik lokala te su muškarca zadržali do dolaska policije. Iz policije su nam potvrdili da je uhićen 40-godišnjak iz Splita, a uspjeli smo, iako to u policiji nisu htjeli službeno potvrditi niti demantirati do završetka kriminalističke obrade, doznati i da se radi o osobi koja ima određenih psihičkih smetnji te problema s alkoholom, kao i to da je već poznat policiji kao sudionik u nekoliko incidenata, no ne ovakvog tipa.

-Zamislite šok koji smo svi mi, a posebno roditelji te curice doživjeli. Oni su sjedili u bašti, a mala se igrala okolo. U trenutku kad je bila kraj skala kod kafića, izgubila se iz vida roditeljima možda 10-ak sekundi, no nitko se nije brinuo dok nismo čuli vrisku. Taj je muškarac, kojeg ne znam niti sam ga ikad prije vidio u lokalu, sjedio unutar kafića i odjednom je izletija vani i počeja malu gušiti. Trajalo je to nekoliko sekundi, a onda su skočili Karlo Ozretić, Rino Vukasović, otac djevojčice i ja. Okružili smo kafić da ne može pobići, a on se mrtvo - ladno opet vratija unutra za šank.

- Nismo znali ima li sa sobom kakav nož ili šta drugo, pa je neko zva policiju. Karlo ga je pita: "Šta si napravija ditetu, šta ti je bilo?", a on je odgovorija da koje dite, da on nije vidija nikakvo dite - ispričao nam je Vinko Šago, vlasnik kafića dodajući kako su tek poslije vidjeli da je na šanku ispred muškarca stajalo četiri, pet praznih boca piva.

- Sidija je on unutra nekih dvi ure, bija je miran, niko nije moga naslutiti šta će se dogoditi. Velika je srića da smo svi mi bili tu jer da se to dogodilo iza kantuna, niko ne bi vidija, ubija bi dite. Curici su ostali otisci prstiju na vratu, a njen otac je bija u velikom šoku kad je to vidija,nije moga viroavati. Ma svi smo bili u šoku, jedan od gostiju je tek kasnije, kad ga je policija već stavila uz kombi, reagira i tija razbiti i njega i kombi - ispričao nam je Šago.

Policija jučer popodne još nije imala potvrdu o težini ozljeda četverogodišnjakinje, no očito se radi o lakšim fizičkim ozljedama koje će, pak, sigurno ostaviti puno dublje posljedice na psihu djeteta i njenih roditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 21:17