STIHIJA KOD OROSLAVJA

'DA SU NAS ZVALI RANIJE, MOŽDA BISMO NEKOG USPJELI SPASITI...' Vatrogasni zapovjednik otkrio detalje intervencije u domu za starije

 Zagorski list

U požaru koji je izbio rano u subotu u Domu za starije i nemoćne 'Zelena Oaza' u Andraševcu pored Oroslavja stradalo je šest štićenika doma.

Informacija o mogućem uzroku izbijanja vatre zasad nema, ali kako javlja televizija N1, njihova reporterka Ivana Kopčić doznaje da, iako na stranici staračkog doma stoji kako su korisnici pod nadzorom liječnika 0-24, u trenutku požara nitko osim korisnika nije bio u objektu.

Marijan Lovrenčić, županijski vatrogasni zapovjednik, rekao je istoj reporterki da je poziv upućen ranije, postojala bi mogućnost spašavanja ljudi.

- Sprječavalo se širenje požara na drugi objekt gdje su uslijed prijenosa temperature već popucala stakla. Sam požar je prigušen za 15-ak minuta, a samo gašenje još traje - kazao je zapovjednik Lovrenčić za Zagorje.com i dodao da su požar zatekli u razbuktaloj fazi.

Dojava u Vatrogasni operativni centar o požaru objekta u kojem su se nalazile starije osobe zaprimljena je jutros u 5:25 sati. Na požarište su odmah upućeni Zagorska javna vatrogasna postrojba i DVD Oroslavje. Bile su dvije smjene jer se radilo o vrlo ozbiljnoj situaciji, 20 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Objekt u kojem su bili smješteni stradali služio je kao gospodarski objekt koji je prenamijenjen za smještaj starijih i nemoćnih osoba, a riječ je o uglavnom drvenom objektu koji je imao samo neke zidane dijelove.

- Nemamo komentara. Ništa! Ništa! Ništa! - rekla nam je u telefonskom razgovoru mlađa ženska osoba koja se javila na fiksni broj Doma za starije i nemoćne Zelena oaza u Andraševcu u subotu u 9.40 sati.

- Ne, vlasnica nije tu kraj mene. Nije u stanju sad razgovarati. Doviđenja - rekla je i poklopila slušalicu.

Vlasnica obiteljskog doma za starije i nemoćne Zelena oaza je Gabrijela Gaby Čičković, s kojom smo pokušali stupiti u kontakt i putem mobitela, no na pozive nije odgovarala.

Osim policije, na požarište je došao i županijski državni odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. veljača 2021 23:16