IPAK JU NASAMARIO

'DAJ MI TAJ PIŠTOLJ' Crvenokosa razbojnica nožićem razoružala zaštitara, ali ostala bez novca

Osim zaštitara u kut ju je stjerao na parkiralištu iza zgrade i policajac izvan službe koji se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu
Zagreb, 310712.Super Konzum Sarajevska ulica.Oruzana pljacka poslovnice Hypo Alpe-Adria banke smjestene u trgovackom centru Super Konzuma u Sarajevskoj ulici.Na slici: policijski ocevid.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Nakon što je vidjela kako su dvojica razbojnika u veljači uspješno opljačkala Kreditnu banku na Koledinečkoj cesti, crvenokosa 33-godišnja P.S. u četvrtak predvečer krenula je njihovim stopama, ali bezuspješno. U loše planiranom razbojništvu tijekom kojeg je pokazala svoje opasne namjere mašući džepnim nožićem po poslovnici, uhvaćena je i privedena u postaju.

Kako doznajemo, odjevena u plavu majicu s kapuljačom 33-godišnjakinja je oko 17,35 sati ušetala u poslovnicu banke. Odmah po ulasku prišuljala se 47-godišnjem Š.Č., zaštitaru Securitasa kojem je stavila nožić pod vrat.

- Daj mi taj pištolj - poručila mu je pa joj je on, u strahu za život, izvadio ga iz opasača. No prilikom te primopredaje pištolja, neprimjetno je izvadio okvir s municijom pa se nesuđena pljačkašica domogla praznog oružja. I dok je ona dalje puna uvjerenja da je naoružana do zuba pokušavala uvjeriti dvije bankarice da joj daju novac, zaštitar je istrčao van poslovnice ne bi li dozvao pomoć i zatvorio za sobom vrata banke. Crvenokosoj razbojnici to je bio znak da je zaključana u poslovnici pa je, bez prethodne provjere, pištoljem razbila staklo na vratima poslovnice te se kroz nastali otvor provukla i krenula trčati niz ulicu praznih ruku.

- Pljačka je u banci!! - odzvanjalo je ulicom jer je zaštitar dozivao upomoć. Povike je čula i razbojnica pritom ni ne pomišljajući da su joj to zadnji koraci na slobodi. Osim zaštitara u kut ju je stjerao na parkiralištu iza zgrade i policajac izvan službe koji se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu. Razbojnica do sada nije kazneno prijavljivana, a nije za isključiti da će ju se tijekom kriminalističke obrade koja je u tijeku, povezati još sa nekim (ne)djelima na području metropole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 20:50