NASTAVAK SUĐENJA

Đakić na suđenju djevojkama optuženima da su mu prijetile smrću: ‘Časni sude, izbacite ove dvije van! Napale su me sad‘

Karmen Barić i Lana Babić hihotale su se na sudu, a sudac ih je u jednom trenutku izbacio iz sudnice

Tomislav Đakić

 Facebook

Suđenje bivšoj televizijskoj voditeljici Karmen Barić (32) i njezinoj prijateljici Lani Babić (25) nastavljeno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu svjedočenjem Tomislava Đakića, sina HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića kojem su, prema optužnici, prijetile smrću. No, sam početak ročišta je započeo upozorenjem suca.

- Ima li kakvih problema? - upitao je sudac optužene djevojke koje su se hihotale pod medinskim maskama. Potom ih je upozorio da će biti primoran primijeniti sankcije u slučaju njihova neposluha.

- Molim cijenjeni suče da se njih dvije udalje iz sudnice. Vani su maloprije napale mene i moju djevojku koju su rasplakale - zamolio je suca Đakić, koji se u sudnici našao u ulozi svjedoka. Međutim, sudac mu je ukazao da njih dvije imaju pravo slušati njegovo svjedočenje i biti na raspravi, nakon čega je Đakić detaljno opisao incident od 30. ožujka prošle godine, zbog kojeg su Barić i Babić sjele na optuženičku klupu i za koje tužiteljstvo traži devet mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

- Tog dana oko 9 sati ujutro, dok smo moja djevojka i ja spavali, čuli smo lupanje na vrata stana. I to nas je probudilo. Pogledao sam kroz špijunku i vidio nepoznatog muškarca s Lanom, koja je susjeda preko puta, i Karmen. Kad sam odškrinuo vrata, on se tijelom zaletio na vrata s ciljem da uđe u stan, ali sam vrata uspio nekako zadržati, zatvoriti i zaključati. Moja djevojka je zvala policiju, a oni su nastavili galamiti i vrijeđati da sam klošar, da treba spaliti mene i moju obitelj... Rekli smo im da smo zvali policiju, a oni su nastavili još tako nekih desetak minuta. Kad su otišli pogledao sam kroz prozor i zapisao tablice auta dubrovačkih oznaka kojim su otišli - prisjetio se Đakić.

Na upit suca kako je doživio izrečene riječi, Đakić kaže kako nema strah, ali se nije osjećao ugodno ni sigurno te da i danas u sudnici s njima osjeća nelagodu.

- Nanijele su mi sramotu. Da sam zlostavljač, nasilnik. Njihove prijetnje sam doživio ozbiljno pogotovo jer znam u kojem se krugu ljudi njih dvije kreću, kao i da je Andan K., muškarac s kojim su bile i kojega do tada nisam poznavao, optuženi i osuđeni kriminalac iz Dubrovnika. I vjerujem da bi mi mogli nanijeti zlo. Uostalom, te prijetnje nisu stale. I danas kad me negdje vide govore iste riječi, a u prolazu kad me vide u autu pokazuju srednji prst – objasnio je Đakić.

Suca je potom zanimalo zašto se njih dvije tako ponašaju prema njemu, na što je Đakić odgovorio kako je s Lanom čak bio dobar puna dva tjedna.

- Družili smo se, pili kavu. Susjeda mi je u zgradi preko puta. Ali kad je pročitala članak o problemu u kojem se našao moj brat Ivan te vidjela da ima Audi, počela mi je govoriti: 'Ti si isprdak obitelji jer voziš Smart', a ja sam taj auto kupio svojim novcem – rekao je dalje Đakić, na što je Babić dobacila: 'Pa bio si zaljubljen u mene'.

- Nije istina da sam bio zaljubljen u nju. Ona je mene zavodila. Imam njezina videa koja mi je slala iz Dubaija – branio se Đakić, a kako su optužene nastavile u revijalnom tonu uplitati se u riječ, unatoč upozorenjima suca, prvo je Barić morala napustiti sudnicu. Međutim, ni Babić se dalje nije uspijevala utišati nego je nastavila s upadicama pa je i njoj sudac naložio da izađe na sudski hodnik.

- Da izađem van? Jao ali, moram se braniti suče kad je on bio zaljubljen u mene – ustvrdila je Babić te izašla van nakon čega je Đakić nastavio odgovarati na pitanja tužiteljstva, obrane i suca.

I nakon što ga je izvrijeđala zbog Smarta, Đakić tvrdi da mu je Lana nastavila "slati pusice, srčeka i videa".

- A dan nakon tog incidenta na vratima, njih dvije su me sa sakrivenog broja zvale točno 1100 puta. Čak sam se javio na tri poziva kako bi išli impulsi i da mogu prijaviti i to policiji. A prijeteći SMS mi je poslao i Adnan K. s kojim sam se dan kasnije našao. A kako je znao da je na tjeralici, on se sam javio u policiju i potpisao da su ga njih dvije na sve to nagovorile. Inače, osam dana prije tog događaja, njih dvije su mene i djevojku napale na benzinskoj. Vrijeđale me, lupale šakama po autu, a curu su udarile i u glavu. Došla je interventna te su me tretirali kao velikog zlostavljača jer su one prijavile da sam ja njih napao, no sve se vidi na snimkama s benzinske – dodao je još Đakić koji Adnana K. smatra kolateralnom žrtvom pa ga nije obuhvatio kaznenim progonom, s obzirom da mu se isti ispričao i priznao da su ga njih dvije nagovorile na sve.

Nakon što je završio sa svjedočenjem, optužene djevojke su vraćene u sudnicu te im je pročitan ostatak njegova iskaza. Mogućnost da Đakiću postave pitanja nisu iskoristile, rekavši da pitanja nemaju.

Na iduću raspravu bit će pozvan Andan K. čije se ime nalazi u činjeničnom opisu djela i kojeg optužba nije obuhvatila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:45