PREVARANTI?

ĐAKOVO PREPLAVILI LAŽNI PROSJACI? U samo par dana 'okupirali' trgovačke centre, ulice i trgove, građani uvjereni: 'To je organizirana banda!'

 Hanza Media

Posljednjih dana Đakovo su preplavili prosjaci koji ispred katedrale i po trgovačkim centrima tužnim natpisima pokušavaju užicati koju kunu od građana. Međutim, nagli porast tih prosjaka u samo par dana, kao i njihove nepotvrđene priče, bude sumnju da to nisu siromasi, već - organizirana banda. I novinari Glasa Slavonije ponudli su tim 'prosjacima' da će napisati priču o njima za novine, kako bi im ljudi mogli pomoći, ali oni su njihovu ponudu glatko odbili.

- Dala sam mu zadnje iz novčanika što sam imala, jer mi se srce steglo od natpisa koji je na sebi nosio, a kasnije se ispostavilo da je, prema svemu sudeći, riječ o dobro organiziranoj bandi koja je u Đakovo došla prositi - prepričava za Glas Slavonije jedna gospođa svoj susret s navodnim prosjakom.

Glas Slavonije piše da se u petak navečer u đakovačkoj katedrali služila misa za pokojne svećenike, a tik ispred vrata stajao je čovjek-sendvič, noseći natpis na kome piše kako moli dobre ljude da mu pomognu, financijski dakako, jer ne može školovati svoje dvoje djece. Ispod zahvale čak je bio nacrtan i smajlić. Novinari su čovjeku ponudili pomoć i priču za novine, ali on je to odbio. Progovorio je zagorskim naglaskom.

Kada je cijela ova priča završila na društvenoj mreži, klupko se lagano počelo odmatati. Građani su, naime, posvjedočili kako su iste večeri slične prosjake s istim modelom prošenja zatekli ispred brojnih đakovačkih trgovačkih centara.

Pred jednim je tako stajala djevojka-sendvič, koja je na ploči ispred sebe također imala ispisanu svoju tužnu, životnu priču, no, kako su nam rekli svjedoci, djelatnici tog trgovačkog centra zamolili su je da napusti njihov prostor. Druga je pak stajala ispred vrata trgovačkog centra u strogom središtu grada, također s opet drugačijom tužnom životnom pričom. Prema svemu sudeći, Đakovo je posjetila dobro organizirana skupina lažnih prosjaka...

Inače, nije ovo prvi put da se ovakve organizirane skupine pojavljuju u Đakovu, u nekoliko navrata građani su nam ukazivali na automobile različitih registracijskih oznaka koji bi se parkirali nedaleko od središta, a onda se njih nekoliko razišlo po gradu proseći, dok ih je vozač čekao u jednom od gradskih ugostiteljskih objekata, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 08:57