DAN ŽALOSTI

Đakovština u crnom zbog tragične pogibije četvero mladih: ‘Naš kraj nešto ovakvo ne pamti...‘

‘Naš kraj nešto ovakvo ne pamti, da se u jednom popodnevu pokapa četvero mladih‘, kazao je semeljački načelnik Grga Lončarević
Mjesto nesrece u Starim Mikanovcima
 Davor Pongracic/Cropix

U subotu, 1. kolovoza stanovnici Đakovštine zauvijek će se oprostiti od svoja tri mlada sumještanina - Marijana Petrića i Ante Gazića iz Vrbice te Ivana Majhena iz Mrzovića, a koji su, zajedno s Leom Pajtak, iz susjednih Starih Mikanovaca stradali u stravičnoj prometnoj nesreći, piše Glas Slavonije.

U subotu, u 16 sati, na vrbičkom mjesnom groblju istovremeno će biti pokopana dvojica mladića iz Vrbice, u 17 sati Lea Pajtak na mjesnom groblju u Starim Mikanovcima, a u 18 sati u Mrzoviću pokop je mladog Mrzovićanina.

- Naš kraj nešto ovakvo ne pamti, da se u jednom popodnevu pokapa četvero mladih. Jer, i Lea Pajtak rodom je iz Vrbice, odakle joj je otac, kaže semeljački načelnik Grga Lončarević.

U subotu, na dan pokopa je i dan žalosti u općini Semeljci, zastave na zgradi Općine i drugim javnim objektima spuštene su na pola koplja, a na zgradi DVD-a je crni stijeg.

I Općina Stari Mikanovci donijela je odluku o proglašenju dana žalosti u subotu za cijelu općinu. Kako se navodi u odluci koju je potpisao načelnik Mario Milinković, Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade Općine Stari Mikanovci i drugim javnim zgradama na području općine Stari Mikanovci, i pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatori javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno danu žalosti.

Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se kada je 19-godišnji vozač osobnog automobila marke Audi đakovačkih registracijskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad osobnim automobilom i sletio s kolnika te udario u obiteljsku kuću. Na mjestu nesreće smrtno je stradao vozač i troje putnika, kratko su priopćili iz Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, piše Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:23