LJUTA I GNJEVNA

Dalmatinka napravila kaos u dvorani, vlasnica prostora: ‘Bila je ljubomorna zbog muža!‘

Svjedočile su i dvije polaznice koje su navele da su je nekoliko puta vidjele kako drži gumu i polijeva unutrašnjost fitness centra

Ilustrativna fotografija

 Oleksandr Latkun/Imagebroker/Profimedia/Oleksandr Latkun/imagebroker/profimedia

Na osam mjeseci zatvora, koje neće odrobijati ako u roku od tri godine ne počini neko novo kazneno djelo, osuđena je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu danas 43-godišnja Kaštelanka i to zbog oštećenja tuđe stvari.

Na teret joj je stavljao krimen od prije deset godina kada je, po presudi, u više navrata dolazila do dvorane za vježbanje u vlasništvu ženske osobe iz Kaštel Gomilice te je u jedanaest navrata krajem 2014. i početkom 2015. godine vodom iz gume, koja je bila spojena na hidrant susjedne zgrade, polijevala unutrašnjost prostorije za vježbanje u prizemlju zbog čega je došlo do natapanja laminatnog poda i štete od gotovo 1400 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, tijekom suđenja je u svojoj obrani osuđena Kaštelanka negirala da je napravila to za što je se teretilo, no rekla je da je ometala trening, da je prijavljivala policiji nepropisno parkirana vozila žena koje su dolazile na trening, da je znala ući u prostor i zatvoriti prozore te da je u inkriminiranom razdoblju samo jednom ušla u prostor između ulaza i dvorane, iako tada nije bila član. Prema iskazu vlasnice dvorane, razlog zbog kojeg je okrivljena vodom natapala njenu dvoranu jest očita ljubomora, odnosno to što je njezin suprug sjedeći na balkonu stana u zgradi nasuprot njenog prostora gledao žene kako vježbaju.

No, Kaštelanka je kazala da je to smiješno i da joj je ustvari smetala buka glazbe iz dvorane te da je "institucije nisu zaštitile", piše Slobodna Dalmacija. No, sud, kako stoji, "nije došao do zaključka da bi i ostalim susjedima ili pak članovima obitelji smetala glasna glazba iz prostora centra".

Uz ostalo, na sudu su svjedočile i dvije polaznice koje su navele da su je nekoliko puta vidjele kako drži gumu i polijeva unutrašnjost fitness centra. Na ovakve njihove iskaze, 43-godišnjakinja je kazala da su govorile protiv nje jer su bile ljute i gnjevne na nju jer im je ometala trening i jer ih je prijavljivala zbog nepropisnog parkiranja te zato što su prozori morali biti zatvoreni za vrijeme treninga. I ona je svojedobno trenirala u tom istom prostoru, a po njoj, laminat je već tada bio oštećen jer se vježbalo na "steperima". Navela je i da ne zna kako spojiti gumu na hidrant te da je prije ovoga znalo biti poplava radi oborinskih voda, pa je i njenoj obitelji poplavila garaža u podrumu.

- Navodi optuženice da bi joj smetala buka i parkirana vozila su neuvjerljivi jer ako je to istina onda su nadležne institucije po njezinim eventualnim prijavama bile dužne sankcionirati vlasnika centra za vježbanje, djelatnici policije poduzeti mjere da se regulira promet u ovoj ulici pa tako i kazne nepropisno parkirana vozila... Očito je optuženica imala neke druge razloga da postupa na ovaj način, koje sudu nije željela iskazati, što je njeno pravo jer se optuženik može braniti na način za koji smatra da je za njega najpovoljniji - navodi se, uz ostalo, u presudi sutkinje Marine Boko, koja je iskaze oštećene kao i svjedokinja prihvatila kao "vjerodostojne i u skladu s izvedenim dokazima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:11