ODRŽANO SUĐENJE

Damir Škaro na sudu u Velikoj Gorici negirao optužbe, traži da se opet ispita žrtva

Sud će naknadno odlučiti o ispitivanju žrtve i pozivanju na ročište, kazala je glasnogovornica suda
 Srdjan Vrancic/Cropix

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik, brončani boksački olimpijac i nekadašnji predsjednik Autokluba Siget Damir Škaro izjasnio se u ponedjeljak na sudu u Velikoj Gorici da se ne smatra krivim za silovanje i spolno uznemiravanje zaposlenice autokluba.

Budući da se radi o kaznenom djelu spolnog uznemiravanja i silovanja, tužiteljstvo je na velikogoričkom Županijskom sudu zatražilo da suđenje bude zatvoreno za javnost, što je prihvatio Škarin branitelj Krešimir Krsnik.

Uz to, Škarin odvjetnik je predložio da sud ponovno ispita žrtvu, o čemu će se sud izjasniti do studenog kada se nastavlja suđenje ispitivanjem dvoje svjedoka.

Optužnica protiv Škare je potvrđena u lipnju iz drugog pokušaja, jer je njegova obrana zatražila izdvajanje pojedinih dokaza za koje je tvrdila da su nezakoniti, a što je sud odbio.

Damir Škaro se od optužbi brani sa slobode na koju je 24. listopada pušten iz istražnog zatvora u kojem je bio od rujna zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u prostorijama autokluba.

HDZ je nakon razotkrivanja tog slučaja protiv svog bivšeg saborskog zastupnika, brončanog boksačkog olimpijca i bivšeg predsjednika Autokluba Siget pred Časnim sudom zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

Podsjetimo, žrtva je ranije svjedočila i detaljno opisala seksualno zlostavljanje kazavši da joj je Škaro gurnuo ruku u grudnjak, zavlačio joj ruku ispod haljine i dirao je po spolovilu.

- Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati - ispričala je.

Škarin prijatelj nudio joj je 80 tisuća eura da šuti o svemu. Bivši predsjednik AK Siget poriče krivnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 08:31