NE ŽELI U ZATVOR

Damir Vrbanović po četvrti put traži odgodu odsluženja kazne: ‘Hitno moram na još jednu operaciju‘

Bivši izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović zbog izvlačenja novca iz Dinama osuđen je na tri godine zatvora

Damir Vrbanović

 Emica Elvedji/Cropix

Bivši izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, koji je s braćom Mamić te bivšim poreznikom Milanom Pernarom u postupku zbog izvlačenja oko 114 milijuna kuna iz GNK Dinamo osuđen na tri godine zatvora, četvrti put je zatražio da mu se odgodi odlazak u zatvor.

Posljednji put odlazak na odsluženje kazne odgođeno je krajem rujna, kada je od suda zatražio 6-mjesečno odgađanje zbog rehabilitacije nakon operacija koljena.

No, sutkinja izvršenja zagrebačkoga Županijskoga suda dala mu je samo mjesec dana odgode pa se u zatvor trebao javiti 5. studenoga, dakle u petak.

No, prije nekoliko dana podnio je novu molbu za odgodu, pozivajući se ponovno na zdravstveno stanje te potrebu za rehabilitacijom nakon operacija koljena, a novi sudac izvršenja tek treba odlučiti o najnovijoj molbi.

Kako neslužbeno doznajemo, Vrbanović je u najnovijoj molbi, koju je podnio 29. listopada, naveo da 2. studenoga ima zakazanu novu operaciju kojoj se zbog hitnosti mora podvrgnuti.

Vrbanović je, pak, prema pravomoćnoj presudi prvi put trebao završiti u zatvoru 26. svibnja ove godine, no zbog zdravstvenoga stanja to mu je najprije prolongirano do sredine kolovoza, a zatim i do kraja rujna.

U međuvremenu se podvrgnuo operacijama oba koljena u klinici u Lovranu, a sada je naveo da mora obaviti još jednu.

Na osnovi pravomoćne presude zbog izvlačenja novca iz Dinama, u zatvoru je zasad samo bivši poreznik Pernar, koji se sam javio na odsluženje kazne u trajanju tri godine i dva mjeseca, dok su Zdravko Mamić i Zoran Mamić u bijegu u BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:07