DIVLJANJE NA ULICI

Dan ludila na sjeveru Hrvatske: Pijani vozači u pola bijela dana izazvali dva frontalna sudara

Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala veća materijalna šteta.

Ilustracija, policija

 Matija Djanjesic/Cropix/Cropix

Vozači po Varaždinu kao da su se jučer natjecali koji će u pola bijela dana, u što pijanijem stanju, na ulici skriviti frontalni sudar.

U razmaku od svega tri sata zbog dvojice vozača, od kojih je jedan imao 1,94, a drugi 2,09 promila alkohola u krvi, policija je provodila očevid.

Prvo je oko 11.10 sati s 2,09 promila po Sportskoj ulici vozio 41-godišnjak. On je sjedio za upravljačem teretnog automobila kada je, dolaskom do zavoja, bez da je prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, prešao na suprotni prometni trak. Pritom je prednjim dijelom auta udario u prednji dio drugog vozila u kojemu je, vozeći iz suprotnog smjera, dolazio 54-godišnjak.

Policija je taj očevid privodila kraju kad je stigla dojavao o novom sudaru u Ulici kralja Petra Krešimira IV, a koji je oko 13.20 sati skrivio 51-godišnjak sa 1,94 promila.

Varaždinski policajci su provedenim očevidom utvrdili da se 51-godišnji vozač nije držao sredine obilježene prometne trake te je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku kojom je iz suprotnog smjera nailazila 61-godišnjakinja u svojem vozilu.

U oba frontalna sudara, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba već je nastala veća materijalna šteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:13