FATALNA NESREĆA

Daruvar zavijen u crno zbog tragične pogibije omiljenog svirača: ‘Još jučer smo mu govorili: Nemoj Mirko!‘

Poznatom sviraču prevrnuo se traktor dok je pomagao čovjeku kojemu je prodao kuću

Mirko Lacković

 Mojportal.hr/

Poznati daruvarski svirač Mirko Lacković (73) smrtno je stradao u stravičnoj nesreći koja se dogodila danas ujutro u Dežanovcu. Život je izgubio 4 dana nakon svog 73. rođendana, javlja mojportal.hr.

O nesreći se oglasila i PU bjelovarsko bilogorska službenim priopćenjem.

Traktor ga priklještio

- Danas, 24. veljače oko 9.30 sati u Dežanovcu, na neobrađenom poljoprivrednom zemljištu u blizini kućnog broja 80, 73-godišnjak je upravljao traktorom IMT daruvarskih registracijskih oznaka za koji je bila priključena prikolica na kojoj se nalazilo oko 1.30 prostornih metara cjepanica. Pri usponu s traktorom i prikolicom u smjeru dvorišta na kućnom broju 80, u jednom trenutku došlo je do propadanja zadnjeg desnog kotača prikolice u rupu na tlu. Uslijed toga došlo je do podizanja prednjeg dijela traktora i priklještenja 73-godišnjeg vozača između zadnjeg dijela traktora i prikolice. Na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda smrtno je stradao 73-godišnji M. L. s područja Dežanovca - priopćili su iz policije dodajući kako je očevidom rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika, a po njegovom nalogu tijelo smrtno stradalog 73-godišnjaka prevezeno je u Opću bolnicu Bjelovar gdje će se obaviti obdukcija.

Brat i on imali bend

Svi s kojima smo razgovarali o Mirku imaju samo riječi hvale. Govore nam kako je to bio jedan iznimno dobar, pošten i vrijedan čovjek.

- Ne znam što bih rekao, još sam u šoku. Svi smo u šoku. On i njegov brat, poznati daruvarski brico Slavko Lacković, svirali su po svadbama i zabavama. On je svirao gitaru i svi su ga voljeli - rekao nam je jedan Mirkov susjed iz Dežanovca.

Mirko i Slavko svirali su u bendu kojeg su zvali "Lackovići". S njima su svojedobno svirali Vlado Kapusta, Franjo Talan i Živko Domović. Nakon što je Vlado umro, a Živko prestao svirati, priključio im se Vence Štromajer.

- Stvarno su bili posebni. Mirko i Slavko, jedan crni, jedan plavi. "Poženili" su nekoliko generacija u Daruvaru i okolici - rekla nam je rođakinja koja nam je otkrila kako, nažalost, ovo nije prva tragedija koja je zadesila obitelj Lacković. Naime, Mirkov i Slavkov otac tragično je preminuo sredinom 90.-ih nakon eksplozije plinske boce. U pomoć su mu odmah priskočili susjedi, ali opekline su, nažalost, bile smrtonosne.

Godinama radio u Dalitu

Kako nam je ispričala još jedna osoba koja je bliska obitelji Lacković, Mirko je poginuo pomažući čovjeku kojem je prodao kuću.

- On i žena prodali su staru kuću ljudima koji su se ovdje doselili iz Bosne, a on im je danas pomagao dovesti drva. Teren je tamo jako neravan, mi to zovemo dumača i traktor se prevrnuo. Još mu je šogor jučer rekao: "Nemoj Mirko ići, jedino ja znam od tamo drva prevesti. To je baš nezgodan teren", a on mu je rekao: "Ma ne moraš, ja ću. Pazit ću. Moram ljudima dovesti drva" - ispričala nam je osoba bliska obitelji Lacković.

Inače, osim što je svirao sa svojim bratom, Mirko je dugi niz godina radio u Dalitu, a zatim i kao domar u školskoj dvorani. Bio je jako vrijedan i sve je znao raditi. Pravi majstor. Prije 20-ak godina preselio se sa suprugom iz Daruvara u Dežanovac.

- On i supruga su vječito bili skupa, sve su zajedno radili. Stvarno su imali lijepi brak, prekrasno su se slagali, voljeli i poštivali - rekla nam je osoba bliska obitelji.

Iskrena sućut obitelji Lacković...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:30