DOBIO ČETIRI GODINE

DARUVARAC NIJE ZADOVOLJAN SMANJENJEM KAZNE 'Neugodno sam iznenađen, trebao sam dobiti novo suđenje. Ovakve presude za slomljeni nos nemaju smisla'

 Luka Gerlanc / Hanza Media

Odlukom Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu, Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) smanjena je kazna s pet na četiri godine zatvora za brutalno premlaćivanje i prijetnje 18-godišnjoj L. G. iz Zadra.

Po neslužbenim informacijama, razlog smanjenja zatvorske kazne je izraženo žaljenje i kajanje te priznanje Darka Kovačevića, koji su uzeti kao olakotne okolnosti.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac tu vijest nije htio ni potvrditi niti opovrgnuti, kazao je samo da je presuda napisana i otpremljena na Općinski sud u Zadru.

U međuvremenu se oglasio i sam Darko Kovačević.

- Neugodno sam iznenađen! Po svemu onome što je Općinski sud u Zadru napravio, po svim njegovim brojnim greškama i propustima, prvostupanjska presuda je trebala pasti i biti novo suđenje. A ja sam dobio četiri godine kao da mi je suđeno za pokušaj ubojstva, a ne za nanošenje obične teške tjelesne ozljede, na što su i ukazali svi vještaci.

Uvjeren sam da je ovakva odluka suda u Splitu donesena pod pritiskom nekoga s vrha, iz pravosuđa ili politike, pogotovo zbog ovih nedavnih događanja u kojima sam bio uključen protiv svoje volje, a najveća krivica je u medijima koji su stvorili atmosferu linča. Ovakve presude za slomljeni nos, nemaju smisla, manje se dobiva za ubojstvo.

Neću na ovome stati, nastavit ću pravnu borbu prema Ustavnom sudu i sudu za ljudska prava u Strasbourgu – rekao je Darko Kovačević zvani Daruvarac za Zadarski.hr nakon što je iz medija doznao da mu je prvostupanjsku presudu na pet godina zatvora, koju mu je u siječnju izrekao sud u Zadru, Županijski sud u Splitu smanjio za jednu godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:55