GROZAN ZLOČIN

DAVIDU KOMŠIĆU SMANJENA KAZNA ZA BRUTALNO UBOJSTVO KRISTINE KRUPLJAN! Vrhovni sud djelomično prihvatio žalbu ubojice i njegovih roditelja

 CROPIX

Vrhovni Sud Republike Hrvatske djelomično je prihvatio žalbu optuženog Davida Komšića i njegovih roditelja protiv presude Županijskog suda u Zagrebu te je preinačio prvostupanjsku presudu i optuženika osudio na kaznu dugotrajnog zatvora 25 godina za kazneno djela teškog ubojstva na okrutan način.

Podsjetimo, Komšić je u prvom stupnju dobio 30 godina zatvora za brutalno ubojstvo Kristine Krupljan.

"Kod izricanja ove kazne Vrhovni je sud Republike Hrvatske vodio računa u svim olakotnim i otegotnim okolnostima te ocijenio da olakotne okolnosti na strani optuženika nisu pravilno utvrđene niti dostatno vrednovane. Osim toga, neosnovano je uzeta u obzir osuda zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće jer je ona postala pravomoćna nakon počinjenja kaznenog djela za koje je sada proglašen krivim. Uz sve olakotne i otegotne okolnosti, odiozan zločin kojim je mlada djevojka izgubila život pateći pri umiranju više nego li druge žrtve u sličnim situacijama, sigurno zaslužuje oštru kaznu", poručuju iz Vrhovnog suda i nastavljaju:

"Zato izrečena kazna dugotrajnog zatvora predstavlja primjerenu i nužnu kaznu koja može dostatno utjecati na optuženika, ali i na sve ostale građane da više ne čine kaznena djela te shvate da je njihovo činjenje pogibeljno, a kažnjavanje počinitelja pravedno. Tako odmjerena kazna sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik nanio, ne samo obitelji žrtve, nego i društvu u cjelini", stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Kako se radi o kazni dugotrajnog zatvora, i protiv ove presude dopuštena je žalba. O žalbi odlučuje Veliko vijeće Vrhovnog suda Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.

Podsjetimo, Komšić (20) je bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19) ubio 22. veljače 2017. godine u Ulici Svetog Josipa Radnika 16 u Zagrebu. Zadao joj je ukupno 88 ubodno reznih rana u njezinoj Opel Astri nakon što mu je ona obznanila prekid veze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:57