ŽRTVA LOPOVA

DEJAN LOVREN NAKON PLJAČKE 'Ukrali su mi najvrednije stvari. U vrijeme provale bio sam doma, ali baš ništa nisam čuo...'

 Ronald Goršić / CROPIX

Dan nakon što je trebao svjedočiti na suđenju Zdravku Mamiću u Osijeku, stoperu Liverpoola i hrvatskome nogometnom reprezentativcu Dejanu Lovrenu nepoznati lopovi provalili su u stan na Gornjemu Bukovcu te otuđili nakit i novac najvjerojatnije veće vrijednosti.

“U razdoblju od 1 do 9 sati na Maksimiru, Gornji Bukovac, nepoznati je počinitelj provalio u stan 28-godišnjaka te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta cijeni se većom”, priopćili su jučer iz zagrebačke policije, ne navodeći identitet vlasnika stana ni točnu adresu stana u koji je provaljeno.

Kako smo naknadno neslužbeno doznali, žrtva provale je bio upravo hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren. Izraz “veća vrijednost” policija upotrebljava kada im nije poznat okvirni iznos vrijednosti, a može se raditi o nekoliko tisuća kuna pa naviše. Niti reprezentativac nije znao reći kolika mu je točno šteta nanesena pljačkom, no u razgovoru s novinarom Sportskih novosti rekao je da su mu ukrali “najvrednije stvari”.

Šokirani nogometaš za Sportske novosti je izjavio kako je u vrijeme provale bio u stanu, no da je iz nekoga razloga jako čvrsto spavao i nije čuo provalnike koji su mu hodali u blizini, preturajući po stanu. “Nisam čuo apsolutno ništa, kao da su mi nešto ubacili u stan da čvrsto zaspim”, rekao je Lovren za Sportske novosti.

Zbog pomisli da mu je netko na taj način mogao kidnapirati djecu, još uvijek je u stanju šoka. “Mogli su mi kidnapirati djecu, a ja to ne bih uopće primijetio”, kaže. Lovrenu također nije bilo jasno zbog čega su provalnici krenuli u svoj pohod dok je on bio u stanu te je rekao da ne zna što bi bilo da se tijekom pljačke slučajno probudio i zatekao provalnike.

Lovren je u srijedu na osječkome Županijskom sudu trebao biti saslušan kao svjedok u postupku protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara, a isti dan su kao svjedoci trebali biti saslušani i njegovi roditelji.

No, nakon što je na osječkom sudu iskaz počeo davati Lovrenov otac, Zdravko Mamić je počeo upadati u riječ sucu i zamjeniku ravnatelja USKOK-a, da bi zatim došlo do svađe s njegovim odvjetnicima i obostranoga otkazivanja punomoći, nakon čega je suđenje otkazano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. lipanj 2022 01:18