UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Desetak azilanata u Zagrebu se mlatilo letvama i kamenjem, građani sve snimili: ‘Ovo nije izolirani slučaj‘

Stanovnici Dugava, malo je reći, ogorčeni su sukobom. Njih ne zanimaju razlozi sukoba već samo žele mir i sigurnost

Tučnjava azilanata u Dugavama

 Facebook Screenshot/

Nešto više od desetak muškaraca uglavnom mlađe i srednje dobi koji se tuku na Jakuševečkoj cesti, a pritom neki koriste letve i kamenje, uznemirili su stanovnike novozagrebačkih Dugava u srijedu navečer. Neki od sudionika sukoba su završili u bolnici na saniranju ozljeda, a veći dio njih u policijskoj postaji.

Iz PU zagrebačke kažu kako su zaprimili dojavu oko 20.05 sati u srijedu te su po dolasku na mjesto događaja zatekli više stranih državljana, tražitelja međunarodne zaštite u RH, za koje su utvrdili da su se međusobno sukobili. Osim galame i psovki, koristili su drvene letve i kamenje pa su trojica tražitelja azila završila u KBC Rebro gdje su im utvrđene lakše ozljede.

- U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedeno je šest osoba koje su potom uz optužni prijedlog dovedene na nadležni prekršajni sud zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je jedan od trojice ozlijeđenih muškaraca, 30-godišnjak, zadobio udarac drvenom letvom u glavu. Poduzetim radnjama policijski su službenici utvrdili identitet muškarca koji se dovodi u vezu s navedenim, a riječ je o 25-godišnjem stranom državljaninu. Muškarac je uhićen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede - kažu iz PU zagrebačke.

Stanovnici Dugava ogorčeni su sukobom. Njih ne zanimaju razlozi sukoba već samo žele mir i sigurnost u naselju u kojem žive. Različite snimke tučnjave, jurišanja skupine muškaraca po kvartu, letećih predmeta koje bacaju jedni na druge, ali i razbijene glave jednog od njih kojem žitelji Dugava pomažu zaustaviti krvarenje te čekaju s njim dolazak policije, preplavile su društvene mreže.

Jer sukob se dogodio pored gradilišta buduće osnovne škole i neposredne blizine hotela Porin u kojem su smješteni već dugi niz godina tražitelji međunarodne zaštite. Nekolicina žitelja Dugava s kojima smo razgovarali ukazuju da ovaj okršaj nije izolirani slučaj te naglašavaju kako se svako malo stanari navedenog hotela nađu u nekom problemu s druge strane zakona, u koji involviraju i druge.

image

Tučnjava azilanata

Screenshot Facebook/
image

Tučnjava azilanata

Screenshot Facebook/
image

Tučnjava azilanata

Screenshot Facebook/
image

Tučnjava azilanata

Screenshot Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2023 05:12