PIŠKOROVEC

DETALJI BRUTALNOG POKUŠAJA UBOJSTVA U MEĐIMURJU Na mjestu zločina je nakon napada došlo do opće tučnjave, žrtva se i dalje bori za život

Arhivska fotografija
 CROPIX

Završeno je kriminalističko istraživanje pokušaja ubojstva u romskom naselju Piškorovec u Međimurju.

Mladić (19) koji je nožem ubo muškarca starog 32 godine optužen je za pokušaj ubojstva i pritvoren u varaždinskom istražnom zatvoru. Njegova se žrtva u Županijskoj bolnici Čakovec bori za život.

Saznajemo da je nakon pokušaja ubojstva u obiteljskoj kući na mjestu zločina, došlo do opće tučnjave.

U fizičkom obračunu više mještana, lakše su ozlijeđena dvojica muškaraca, starosti 53 i 32 godine. Obiteljska je kuća u obračunu demolirana, stakla i prozori su razbijeni.

Druga grupa mladića iz istog romskog naselja, Piškorovec u Općini Mala Subotica, zajedno su s mladićima iz drugih naselja, Domašinca i Cestice u Varaždinskoj županiji, pretukli muškarca (53) i maloljetnika i pokrali ih. Napadača je bilo sedmero u dobi od 20 do 34 godine.

Još se jedno kazneno djelo dogodilo u Maloj Subotici. Muškarac star 39 godine brutalno je pretukao 53-godišnjaka i opljačkao ga.

Svi su osumnjičeni u pritvoru i čekaju ih kaznene prijave. Nova eskalacija zločina u pokazuje da nedavne mjere poduzete u prevenciji kriminala u međimurskim romskim naseljima, očigledno nisu urodile plodom.

Podsjetimo, nakon dva ubojstva u 48 sati početkom ove godine, međimurske su vlasti s nacionalne razine zahtijevale niz mjera za prevenciju zločina. Donijeto ih je sedam, između kojih je i suradnja s policijom u traženju onih koji državnu pomoć koriste za alkohol ili drogu. Policiji nije teško identificirati ih, jer to su isti oni kojih u danima dobivanja novaca redovito interveniraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:55