UŽAS U ZAGREBU

DETALJI BRUTALNOG PREMLAĆIVANJA TAKSISTA U CENTRU ZAGREBA Čak četvorica policajaca svladavala pomahnitalog mladića koji je gušio i udarao vozača

 CROPIX

Taksist koji je u noći sa subote na nedjelju brutalno premlaćen u centru Zagreba od strane podivljalog 23-godišnjaka, te pritom morao ispaliti dva hica u zrak kako bi se obranio, teško je ozlijeđen.

Liječnici su mu dijagnosticirali prijelom kosti unutar lica te teške ozljede jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko. Daljnjim pretragama u KBC-u Sestre milosrdnice bit će mu utvrđen opseg ozljeda, no najvjerojatnije ga očekuje operacija.

Mladić koji je u nedjelju nešto prije zore, oko 5 sati i 30 minuta, napao taksista, predan je pritvorskom nadzorniku. Tereti ga se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a daljnji tijek istrage mogao bi pokazati i neku težu kvalifikaciju djela.

Pokušavao ga smiriti

Kako doznajemo, i sami policajci čudili su se prisebnosti napadnutog taksista (podaci poznati redakciji), inače umirovljene djelatne vojne osobe i dragovoljca Domovinskog rata, koji ni u jednom trenutku, unatoč brojnim udarcima u glavu koje je dobivao, nije izgubio kontrolu te nije pucao u mladića iz vatrenog oružja za koje ima valjanu dozvolu za držanje i nošenje.

Svjedoci strašnog događaja rekli su nam kako je sve izgledalo. Vozač je ispred jednog kluba na zagrebačkoj Trešnjevci pokupio troje putnika - jednu djevojku i dva mladića. Na suvozačko sjedište smjestio se mladić koji je čitavo vrijeme bio agresivan te je prijetio svojim suputnicima, zbog čega su oni u jednom trenutku taksistu rekli da zaustavi auto kako bi se mogli maknuti od nasilnika.

On je to i učinio, putnici sa stražnjeg sjedala su izašli, no mladić, moguće pod djelovanjem opijata, je tada svoju agresiju usmjerio prema vozaču. Vozača je počeo gušiti, a kada se on uspio osloboditi i izaći iz vozila, napad se nastavio. Agresivni 23-godišnjak šakama ga je nemilice udarao u glavu, dok ga je vozač pokušao smiriti povicima. Govorio mu je da to ne čini jer će ga morati ozlijediti, a u ruci je držao pištolj CZ.

Ispalio je jedan hitac u zrak kako bi mladića odagnao, no to nije bilo dovoljno. Mladić mu je vikao da baci pištolj i nastavio ga udarati, a on nije htio oružje ispustiti iz ruke kako ne bi palo u ruke mladića. Ispalio je i drugi hitac u zrak, te je uspio ući u vozilo, no nije mogao zatvoriti vrata. Tada je primio najteže udarce i to dva udarca nogom u glavu od mladića koji inače trenira nogomet, te su tada i nastale teške ozljede lica i oka.

Konačno je stigla i policija, a od očevidaca doznajemo da su za savladavanje pomahnitalog mladića, koji je u trenu dolaska dviju patrola i dalje lupao po vozilu i pokušavao dodatno ozlijediti taksista koji je polako gubio svijest, bila potrebna četvorica policajaca.

Snimanje događaja

Taksist je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu. Doznajemo da nije pucao u mladića jer ga nije htio ubiti, a ni u jednom trenutku nije imao “čisti hitac” u mladićeve noge. Nije htio usmrtiti napadača pucnjem u torzo, a bojao se i da u naguravanju metak ne bi pogodio nekog od prisutnih “navijača” koji su promatrali i mobitelima snimali događaj.

Mladom nasilniku sada prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora, a napadnuti taksist angažirat će i odvjetnika kako bi ishodio sudsku zabranu približavanja. Protiv njega nije pokrenut nikakav postupak jer je utvrđeno da je oružje posve legalno nosio, te da nije učinio ništa protupravno. Štoviše, treba istaknuti da napadnuti taksist nije zadao ni jedan jedini udarac mladiću, već ga je samo odgurivao i upozoravao da ne nastavlja s nasiljem.

Posebna je priča hoće li protiv okupljenih koji su gledali i snimali događaj biti pokrenuta istraga, s obzirom na to da nisu ništa učinili kako bi pomogli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 08:10