DETONACIJA U GRAČANIMA

DETALJI FATALNE EKSPLOZIJE KOJA JE UZDRMALA ZAGREB Sin poginulog u suzama: 'Tata je svako jutro išao u tu šupu, a sad ga više nema...'

'Kad je grunulo, mislila sam da se ponavlja potres od prije nekoliko tjedana. Protrnula sam'
 Bruno Konjevic / CROPIX

U stravičnoj eksploziji koja je raznijela podrumski dio dvorišnog objekta smještenog uz kuću obitelji Marinčić život je izgubio vlasnik kuće Mario.

Tragedija sa smrtnim ishodom dogodila se jučer u 7.15 sati i zavila u crno cijelu Ulicu Isce u zagrebačkim Gračanima. Neutješna supruga i sin stradalog muškarca bili su u šoku. Točan uzrok eksplozije istražitelji i dalje nastoje utvrditi očevidom, a tu podrumsku prostoriju uglavnom je koristio Mario Marinčić i služila mu je kao alatnica i skladište.

Peć i kotao

- Svakog jutra prije odlaska na posao otac je išao do šupe, pa tako i tada. U njoj je bilo alata i starog namještaja te peć i kotao. Teško se oteti dojmu da tate više nema - kroz suze je rekao vlasnikov sin Maro Marinčić, koji živi u Dubrovniku i koji o mogućem uzroku nesreće nije želio spekulirati.

Vibroskop i bager

- Kad je grunulo, mislila sam da se ponavlja potres od prije nekoliko tjedana. Protrnula sam i izašla van. A kad ono... gorjelo je i dimilo se. Dio kućice bio je urušen. Došla su četiri vatrogasna vozila i sanirala zgarište.

No onda je netko viknuo: ‘Pogledajte pod ruševine, da pod njima nije gazda’. Zatim je došao i neki bager. Počelo se kopati. Policija je već sve bila ogradila. Mogu samo zamisliti kako je njegovoj supruzi, koja radi u Općini, i trojici sinova. Mario je bio njihova radost i stup kuće - govori nam pod jakim dojmom jedna od stanarki Ulice Isce.

Za pretraživanje ruševina koristio se vibroskop, ali i Paratech prikolica s opremom koju je Ured za upravljanje u hitnim situacijama ustupio Vatrogasnoj zajednici grada Zagreba. Za raščišćavanje ruševina koristio se i mini bager Zrinjevca, odnosno Zagrebačkog holdinga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:17