JAVILA SE POLICIJA

Detalji horora u Maksimiru: ‘Upucao je suprugu, a mlađi član obitelji mu je oteo oružje. Onda je popio sredstvo...‘

I žrtva i počinitelj naknadno preminuli u bolnici

Policija nakon ubojstva

 Ronald Gorsic/Cropix

Zagrebačka policija oglasila se oko jednog od jučerašnjih ubojstva žena koja su šokirala Hrvatsku. Na području Maksimira muškarac je ubio suprugu, a zatim i počinio samoubojstvo.

- Jučer 5. travnja oko 7.25 sati, na Maksimiru, u stanu, sumnja se da je član obitelji 62-godišnjak počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo ženske osobe“ iz članka 111.a stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije - stoji u policijskom izvješću.

Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana, nastavlja se.

- Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb. Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz uporabu sredstava prisile su uhitili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u obitelji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno, poručuju iz zagrebačke policije.

Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb. Tijekom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 16:52