TEŠKA NESREĆA

DETALJI HORORA U ŠIBENSKOM TLM-u Nakon prevrtanja košare, dvojica radnika s visine od osam metara pala na betonski pod, obojica su u splitskom KBC-u

 
TLM pogon
 Impol grupa

Nakon teške nesreće koja se dogodila u petak u pogonu Tople Valjaonice Impol TLM-a Šibenik, za život teško ozlijeđenog 53-godišnjeg muškarca još se uvijek bore liječnici Kliničkog bolničkog centra u Splitu. Njegov 51-godišnji kolega također je zadobio teške ozljede. Nakon što je hospitaliziran u šibenskoj bolnici, i on je tijekom noći prevezen na daljnje liječenje u splitski KBC, ali kako doznajemo, on nije životno ugrožen.

- Obavljenim očevidom u kojemu su sudjelovali policijski službenici i djelatnici Inspektorata rada utvrđeno je da je za sada još iz neutvrđenih razloga došlo do prevrtanja košare na dizalici. U tom trenutku u košari su se nalazili 53-godišnjak i 51-godišnjak i obojica su iz košare s visine od osam metara pali na betonski pod. Dizalicom je upravljala treća osoba, a riječ je o 53-godišnjem muškarcu - kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Iako je do ove nesreće u pogonu šibenskog aluminijaša, u vlasništvu slovenskog Impola, došlo u petak ujutro oko 9,30 sati, o njoj su informacije došle do javnosti tek kasno navečer. Kako neslužbeno doznajemo, stradale osobe nisu radnici Impol TLM-a, već su u pogonu, kao kooperanti, obavljali nekakve dodatne radove.

'Najvažniji brz i uspješan oporavak'

U subotu su iz Impol-TLM-a izdali priopćenje o nemilom događaju u njihovoj kompaniji.

- Uprava tvrtke Impol -TLM izražava žaljenje zbog nesreće na radu koja se dogodila jučer u pogonu za toplo valjanje u kojoj su stradala dvojica radnika poduzeća ZM-MONTAL, stalnog kooperanta naše tvrtke. Posebno izražavamo suosjećanje s njihovim obiteljima zbog tog nemilog događaja, svjesni da je sada najvažnije da se ozlijeđeni radnici oporave i da njihovo zdravstveno stanje bude dobro.

Državni inspektorat, odnosno inspekcija rada utvrđuje okolnosti te nesreće, a očekujemo i rezultate policijskog očevida no za sada je, ponavljamo, najvažnije da se obojica radnika što prije i uspješnije oporave, navodi se u priopćenju. (JL)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:35