HOROR

DETALJI MUČNOG SLUČAJA Robinju više od 4 godine držale dobrostojeće sestre, Ljiljana i Jasenka: 'Ljilja je svojedobno bila u središtu velike afere...'

Ilustracija
 Bruno Konjević / CROPIX

Dvije dobrostojeće sestre, 57-godišnja Liljana Z. i njezina tri godine mlađa sestra Jasenka Z. završile su kod pritvorskog nadzornika jer su više od četiri godine 45-godišnjakinju držale kao robinju.

- Ljiljani to nije prvi problem sa zakonom. Sjećam se da je prije 15-ak godina bila velika afera jer je na dječaku jednog svog radnika s kojim je bila u vezi gasila čikove. Zlostavljala je to dijete, ali izvukla se na psihu - kaže nam jedan mještanin.

Višegodišnje zlostavljanje 45-godišnjakinje kulminiralo je prošlog četvrtka kad se Ljiljana Z. sukobila s “robinjom”, vrijeđala je i omalovažavala, a “robinja” joj se konačno suprotstavila i čak su se i fizički sukobile. Žrtva je nakon toga odlučila zatražiti pomoć policije.

Ustanovili su da su sestre nesretnu ženu još u kolovozu 2015. zaposlile u svom trgovačkom društvu koje se bavi proizvodnjom betonske galanterije. Kad bi dobila plaću, morala je odlaziti s njima u banku i predati im veći dio. Ni to nije bilo dosta, pa je morala i u njihovoj kući obavljati kućanske poslove, u radne dane, vikendima i blagdanima od jutra do kasno uvečer bez godišnjih odmora i slobodnih dana.

Ljiljana ju je prisiljavala da na poslu ostaje i do 23 sata, a nekad i duže, uz minimalne količine hrane. Oduzele su joj mobitel i zabranili kontakte s obitelji. Kad je Ljiljana Z. adaptirala svoju kuću na Črnomercu, bez znanja “robinje” iznijela je njezinu liječničku dokumentaciju. Policija tvrdi da je Ljiljana Z. u ljeto ove godine kad se “robinja” ozlijedila na radu istoj zabranila da liječnicima kaže da se to dogodilo na radnom mjestu. Unatoč tome što su joj liječnici propisali strogo mirovanje, nakon tri dana već je morala obavljati sve poslove kao i ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:08