VELIKA ZAPLJENA

DETALJI MUNJEVITE AKCIJE Mladić je sjekirom htio provaliti u kuću kako bi spasio pakete droge

 PU splitsko-dalmatinska

Splitski inspektori Odjela za narkotike imali su razloga za zadovoljstvo nakon što su zaplijenili najveću količinu amfetamina u posljednje tri godine na svom području, a radi se o više od tri kilograma ove sintetičke droge koja je na ulici poznatija kao speed, piše Slobodna Dalmacija .

Pritom su uhićena dvojica mladića iz Splita, 24-godišnji Jerko J. i dvije godine mlađi Ante B. koji nikad do sada nisu zabilježeni u policijskim evidencijama kao preprodavači ili uživatelji. Iako policija nije službeno govorila o detaljima, iz pouzdanih izvora doznajemo da su narkoinspektori neko vrijeme imali saznanja da se u jednoj kući na predjelu Pujanke, koja je neuseljena jer se već duže nalazi u izgradnji, odvija trgovina drogom i da mladići tamo drže speed. Objekt je bio pod prismotrom inspektora koji su se u petak odlučili krenuti u akciju.

Prvo je ispred obiteljske kuće uhićen 24-godišnjak koji nije pružao otpor. Zanimljivo je da je njegov mlađi kompanjon, čim je saznao da mu je prijatelj uhićen, krenuo prema kući u kojoj je bilo sjedište “biznisa” kako bi sakrio ili uništio drogu prije nego li je policija nađe.

Kako nije imao ključ kuće jer je on očigledno ostao kod starijeg mladića budući je kuća vlasništvo njegove obitelji, 22-godišnjak je odlučio “upasti” u objekt na silu, pa je dotrčao sa sjekirom u ruci. Počeo je bjesomučno udarati po “škurama” nastojeći ući u kuću. No, budući su oko kuće dežurali policajci, vrlo brzo su ga prekinuli u naumu. Iako je u rukama imao sjekiru, mladić nije pružao nikakav otpor.

Koliko su dileri sigurni u to da neće biti otkriveni govori i podatak da je policija, nakon što su ušli u kuću temeljem naloga suda, zatekla drogu na stolu. Osim tih tri kilograma i 43 grama speeda, zaplijenjena je vaga te oprema za pripremu i pakiranje droge, točnije vrećice za vakumiranje.

Zapadna ruta

Policija je izvijestila da je “utvrđena osnova sumnje da su osumnjičeni nabavljali veće količine droge amfetamin, s namjerom daljnje prodaje na području Splitsko-dalmatinske županije i šire”. Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu policija procjenjuje na više od 400 tisuća kuna.

Doznajemo kako nije utvrđeno porijeklo “robe”, no pretpostavlja se da je nabavljena s područja zapadne Europe, i to zbog toga što je poznato da je za vrijeme blagdana povećana potražnja pa su momci očito računali na brzu prodaju i dobru zaradu.

Nakon uhićenja mladići su odvedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'neovlaštena proizvodnja i promet drogama', protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu. Za djelo za koje su prijavljeni prijeti im kazna zatvora od jedne godine pa do 12 godina. Sudac, međutim, nije prihvatio zahtjev tužiteljstva da im se odredi pritvor, već ih je pustio da se brane sa slobode, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 02:32