STRAVA

DETALJI NAPADA SOLNOM KISELINOM U PULI Pomahnitalu napadačicu (80) policiji predao bivši bubnjar Atomskog skloništa Đole Macola: Pratio sam je 2,5 km

 
u krugu: Đole Macola, desno: Emina Z.
 CROPIX

Osveta solnom kiselinom zbog navodno prodane stare ribe zaprepastila je sve koji su se u četvrtak ujutro našli na pulskoj peškariji. Mirnu atmosferu prekinula je oko 10.30 sati 80-godišnja umirovljenica koja se u rastrojenom stanju i to, ničim izazvana, obrušila na Enu Z. (25), mladu prodavačicu, koju je polila po lijevoj strani grudi.

U cijeloj toj panici, dok je 80-godišnjakinja vrijeđala sve prisutne, solna kiselina drugu je prodavačicu poprskala po ruci, a s obzirom na to da su se prodavačice branile, naruženje kože zadobila je i vremešna napadačica. Rezime su u konačnici četiri ozlijeđene osobe, i to srećom lakše, a četvrta je Emina Z. (44), majka mlade prodavačice, koja je vidjevši nastali kaos, priskočila vodom ispirati dijelove tijela zalivenih osoba.

Đole Macola

Sve se odvijalo pred očima zaprepaštene mase koja ne pamti sličan incident. A da se u nastalu paničnu situaciju nije umiješao Zoran Đorđević zvani Đole Macola, bivši bubnjar Atomskog skloništa, koji je odbjeglu bacačicu solne kiseline pratio čak 2,5 kilometra sve do predjela Kaštanjer, tko zna koliko bi policiji dugo trebalo da uhvati rastrojenu Puljanku.

Pula,200111.
Zoran Djordjevic zvani Djole Macola poznati Pulski bubnjar (atomsko skloniste) te humanitarac tetovirao je svoj nadimak (macola) na desno rame. Naime nakon sto mu se tetovirala kcer pa zena kaze da je doslo vrijeme da i glava kuce ima macolu (cekic) na ramenu.  
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
CROPIX
Zoran Đorđević zvani Đole Macola

- Ta starija gospođa došla je s tom ribom i optužila moju kćer da joj je prodala staru ribu. Pritom je podigla bijelu vrećicu u kojoj je bila solna kiselina. Krenula je na moju kćer koja je brzo reagirala i odgurnula vrećicu prema 80-godišnjakinji pa se i ona zalila. Onda je povikala: “Pusti me k*rvo, nisam popila terapiju, moram ići popiti terapiju, pusti me”. Bježala je, a u očima joj se vidjelo da nije sva svoja. Prvo nisam skužila da je u pitanju kiselina jer sam ja prodavala za drugim stolom. Kćer mi je zalila po lijevoj dojci, pa sam je ispirala vodom. Ruke su mi pocrvenjele od toga, a prostor se pario 20 minuta i nitko nije mogao prići stolu - ispričala je za Jutarnji list Emina Z., koja na pulskoj tržnici zarađuje kruh dugi niz godina. U cijeloj toj nemoći, uspjela je vidjeti kako se umirovljena napadačica udaljava s tržnice, a za njom je potrčao Đole Macola kojega je 80-godišnjakinja također častila psovkama.

Jako pokretna

- Skuša koju je kupila bila je svježa. Ima svoju deklaraciju. Pogledajte, lijepa je i tvrda. Inače, rijetko tko se žali na staru ribu. A ako se dogodi, to se uvijek riješi. Vratim novac i ako je svježa i ako nije. Pa ljudi smo. Kad je došla Hitna, dali su mi sredstvo za smirenje. A Hitna je odvezla moju kćer i još jednu osobu. Hoće li ta žena sutra doći s nožem, s bombom…? Rekli su nam da je napadačica psihički bolesnik. Moja kći na placu više neće raditi - zaključila je Emina Z., naglasivši kako je 80-godišnjakinja, unatoč dobi, bila “jako pokretna”.

Barbara Ban / Jutarnji list
Emina Z.

Pratio staricu

Činjenica da je pomogao policiji u hvatanju rastrojene žene, za Đoleta Macolu nije herojski čin, već građanska dužnost.

- Dok sam stajao sa suprugom uz pothodnik, u ribarnici je nastao opći metež, bacale su se ribe, dim je bio posvuda, sve se parilo. Ušli smo unutra, a svi su u tom trenu počeli trčati prema izlazu. Mlada žena i jedna baka su se natezale. Baka je odlučila pobjeći, a ja sam je pratio, nazvao 112 te ih zamolio da šalju policiju na tržnicu, da su prodavačice zalivene kiselinom i rekao im da pratim ženu koja ih je polila. A baka je preda mnom na 20 metara išla uz brdo, šetala kao da se ništa nije dogodilo, a od sljepoočnice do brade bila je krvava. U glavi sam si ponavljao, nećeš mi pobjeći, iako je svako malo ulazila iza kapija zgrada, zvonila na parlafone i govorila: ‘Otvorite vrata, izgubila sam ključ’ - opisuje nam Đole Macola. Policija ju je vrlo brzo nakon toga uhitila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 12:57