DVOJE OZLIJEĐENIH

Detalji nesreće kod Dubrovnika: ‘Sletjeli su s magistrale zbog nepropisnog pretjecanja, jednom je oduzeta vozačka‘

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je 31-godišnjak koji je zadržan na liječenju, dok je 30-godišnjak zadobio lakše ozljede
 Bozo Radic/Cropix

Do slijetanja dva osobna vozila dubrovačkih registarskih oznaka na Jadranskoj magistrali ponad Dubrovnika jučer popodne došlo je zbog nepropisnog pretjecanja, izvijestila je u utorak policija.

Nesreća, u kojoj je dvoje ozlijeđenih, dogodila se kad je 31-godišnjak, krećući se u pravcu Dubrovnika, vozilom započeo nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe preko pune razdjelne crte, u trenutku kada je na isti način nepropisno pretjecalo i vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak.

image
Bozo Radic/Cropix
image
Bozo Radic/Cropix

Tom prilikom je došlo do sudara prednjeg desnog dijela vozila 30-godišnjaka i zadnjeg dijela vozila 34-godišnjaka kojeg su pokušali preteći, a što je za posljedicu imalo slijetanje oba vozila u provaliju dubine 30 metara.

U prometnoj nesreći teže ozljede zadobio je 31-godišnjak koji je zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici, dok je 30-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede i nakon ukazane liječničke pomoći pušten je na kućnu njegu.

image
Bozo Radic/Cropix

„Oba vozača su prekršajno sankcionirana po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Spomenuti 30-godišnji sudionik ove prometne nesreće je recidivist prometnih prekršaja kojem je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova“, ističu iz dubrovačke policije.

Iako su u ovoj prometnoj nesreći srećom izbjegnute tragične posljedice, iz dubrovačke policije skreću pozornost sudionicima u prometu da nepoštivanjem prometnih propisa može doći do teških ozljeđivanja, nerijetko i smrtnih posljedica, ne samo osoba koje krše prometne propise već i potpuno nedužnih sudionika u prometu.

image
Bozo Radic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:18