TEŠKO OZLIJEĐEN

DETALJI NESREĆE U ZAGREBU Naletio na parkirani automobil pa pobjegao, zabio se u drugi auto pa plamtećim automobilom odletio na kuću

 
 Screenshot Jutarnji.hr

Sinoć se u Sesvetama dogodila prometna nesreća u kojoj se vozač BMW-a autom zabio u obiteljsku kuću. Pritom je u automobilu izbio požar, a teško ozlijeđenom vozaču je pomoć pružena u KBC Zagreb.

Zagrebačka je policija priopćila da se sve dogodilo sinoć oko 22:10 sati, kada se 31-godišnjak BMW-om kretao Jelkovečkom ulicom u smjeru sjevera. Na raskrižju se zaustavio na crveno svjetlo na semaforu, a kad se uključilo zeleno svjetlo, vozač je naglo skrenuo u desno uz namjerno podizanje gornje granice dopuštenog broja okretaja motora. Zbog toga su mu zadnji kotači proklizali, izgubio je nadzor nad automobilom i sletio na parkiralište ispred jedne kuće, gdje je naletio na prednji dio parkiranog automobila u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba.

Nakon toga je pobjegao s mjesta nesreće, a samo nekoliko minuta kasnije došlo je do novih problema. Oko 22:15 sati, vozeći se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, po dolasku do kućnog broja 74, uz najvjerojatnije neprilagođenu brzinu, u kočenju je prešao na prometnu traku za skretanje, gdje je prednjim dijelom naletio na rubni kamen razdjelnog otoka, a zatim u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Seat Cordoba kojim je navedenim krakom u smjeru sjevera upravljala 44-godišnjakinja, dodaje se u priopćenju policije.

Uslijed siline naleta, BMW je odbačen u smjeru jugoistoka na rubni kamen, metalni stup javne rasvjete i upravljačku kutiju semafora. Nakon toga odbačen je u zrak te je prednjim donjim dijelom vozila naletio na ogradu, stablo, metalne stupove, a zaustavio se tek kada je prednjim dijelom vozila naletio na obiteljsku kuću na kućnom broju 82 u vlasništvu 77-godišnjakinje.

Požar koji je pri tome izbio na automobilu proširio se na obiteljsku kuću. Požar su ugasili vatrogasci. Liječnička pomoć 31-godišnjaku je pružena u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen dok drugih ozlijeđenih osoba nije bilo, priopćila je zagrebačka policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:00