DRAMA U ISTRI

Detalji o otmičaru: Žrtva ga je prijavila za silovanje, ima debeli dosje, godinama je bježao

Žrtva je prije mjesec dana prijavila muškarca za silovanje. Danas su se našli na parkingu i uslijedila je velika drama. Imamo detalje...
 Goran Sebelic/Cropix

Istarska je policija u srijedu ujutro zaprimila dojavu o otmici žene na parkiralištu u Petroviji, naselju u sastavu grada Umaga. Odmah su digli sve raspoložive snage, iako su isti dan u koordinaciji s USKOK-om provodili akciju vezanu uz legalizaciju ilegalnih objekata.

Prva dojava glasila je da je muškarac ženu ugurao u automobil te se s njom odvezao u nepoznatom smjeru. Slijedeći trag, policija je brzo pronašla otetu ženu u mjestu Matelići, desetak minuta vožnje od lokacije na kojoj je oteta.

Pratili signal mobitela

Osim kriminalističke policije, u potragu su bili uključeni i policijski službenici Policijske postaje Umag s ispostavom Buje te djelatnici specijalne i interventne policije. Kako smo neslužbeno doznali, specijalna i interventna policija uključena je u akciju jer je muškarac koji je oteo ženu već evidentiran zbog kaznenih djela, a navodno se radi o dva pokušaja ubojstva. Zbog mogućnosti da bi pri uhićenju mogao pružati otpor te da je naoružan policija je angažirala posebne postrojbe te postavila blokadne punktove na prometnicama.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Policija je zapriječila i promet nekim prometnicama na području na kojem bi se mogao nalaziti bjegunac. Osim operativnih saznanja koja je dobila od žrtve otmice, policija je u potrazi za počiniteljem koristila i sva tehnička sredstva koja joj stoje na raspolaganju.

Potraga uz oprez

Kako smo neslužbeno doznali, muškarac kojeg policija dovodi u vezu s otmicom ima 63 godine, kao i žrtva, oteta žena koja ga je prije oko mjesec dana prijavila policiji za silovanje. Nakon što ju je dočekao na parkiralištu, žena je ušla u automobil. Poslije izvjesnog vremena zaustavio je vozilo i dao joj mobitel te rekao da po nju može doći muž, ali ne i policija.

image
Goran Sebelic/Cropix
image
Goran Sebelic/Cropix

Policija intenzivno traga za osobom koju dovodi u vezu s otmicom, a budući da se radi o bivšem osuđeniku, koji se još uvijek skriva na nepoznatoj lokaciji, potraga se provodi uz iznimne mjere opreza. Navodno je riječ o osobi koja već ima iskustva s policijskim potragama i uspijevala je godinama izmicati pravosuđu.

Na naš upit o tijeku potrage iz PU istarske odgovorili su da će objaviti priopćenje kad budu imali nove informacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:13