NEZAPAMĆEN SLUČAJ

Detalji o zagrebačkom policajcu koji je fekalijama uneredio šefov ured: ‘Mislimo da znamo što je bio okidač‘

Svojim kolegama otprije je poznat po problematičnom ponašanju

Policijska postaja u kojoj se dogodio incident

 Vanesa Pandzic/Cropix

Nered kojeg je zagrebački policajac napravio u prostorijama V. policijske postaje u samom centru Zagreba velika je neugodnost i policajci nerado o tome govore. On je, naime, ušao u prostorije postaje u Bauerovoj ulici, koja je pod obnovom zbog štete nastale u potresu. Nezadovoljan uvjetima rada, policajac je izvršio veliku nuždu na stol načelnika postaje, Jose Žugaja. To mu nije bilo dovoljno da izrazi svoj bijes već je fekalije uzeo u ruke i razmazao ih po prostorijama.

Kako neslužbeno doznajemo, policajac je bio pod utjecajem alkohola. Svojim kolegama otprije je poznat po problematičnom ponašanju.

Tako je, kako nam kažu pouzdani izvori, prije nekog vremena dobio sudsku zabranu prilaska kolegici, policajki koju je uznemiravao, također pod utjecajem alkohola.

Zanimljivo je da je, kako nam kazuju, incident napravio dok je bio na godišnjem odmoru. Drugim riječima, iako je bio na odmoru i van dužnosti, osjetio je potrebu olakšati se na stol svoga načelnika, ne bi li time izrazio svoj bijes.

- Zbog osnovane sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti protiv policijskog službenika Policijske uprave zagrebačke pokrenut je disciplinski postupak pred nadležnim disciplinskim sudom Ministarstva unutarnjih poslova - odgovorili su iz PU zagrebačke. Prijavili su ga zbog nedoličnog ponašanja kojim je naštetio ugledu policije.

Umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević kaže kako je riječ o nezapamćenom slučaju.

- Uobičajeno je da takvo nešto napravi kriminalac kojeg privedemo, ali ovakvo nešto nikada nismo imali. Ne znam što je dovelo do toga. Napravio je veliku sramotu za policiju koja revno radi svoj posao - rekao nam je.

U Bauerovoj radnici koji rade na sanaciji policijskih prostorija ne žele govoriti za medije. Policijski službenik koji osigurava gradilište diskretno nam je, pokretom ruke, pokazao da se maknemo čim smo pristupili. U obližnjim kafićima kažu nam kako znaju spornog policajca, ali da "nije baš sve tako kako se prikazuje".

image

Policijska postaja u kojoj se dogodio incident

Goran Mehkek/Cropix

- On je dulje vrijeme bio nezadovoljan uvjetima rada - kazuju nam.

Dodaju kako se u kafićima nedaleko Bauerove često okupljaju policajci, a ondje su vidjeli i spomenutog načelnika Žugaja. Znao je biti u pratnji mlađih kolega no uvijek je pio samo kavu, uvjeravaju nas.

Žugaj nije bio dostupan za razgovor, rekli su nam da je službeno odsutan, pa nismo uspjeli doznati što je motiv policajca. Ono što je sigurno je da je udaljen s dužnosti. I dalje je zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova, no protiv njega su pokrenuti odgovarajući postupci.

- Nije mu moguće samo tako dati otkaz, to je tako u državnoj službi, ali činjenica je da je nanio veliku štetu ugledu policije i da će zbog toga odgovarati - kaže naš izvor.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od razloga nezadovoljstva ogorčenog policajca bila je obnova zgrade.

- Dulje vrijeme žalio se na nepostojanje sanitarnog čvora. Zamislite situaciju u kojoj policajac mora cijelu smjenu odraditi, a da nema gdje obaviti nuždu. Možda je to bio "okidač", kažu nam naši sugovornici.

image

Policijska postaja u kojoj se dogodio incident

Goran Mehkek/Cropix

Čak je i Sindikat policije Hrvatske osudio ovaj događaj, nazvavši ga krajnje neprimjerenim,.

- Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje neugodni i neprimjereni incident u Policijskoj upravi zagrebačkoj o kojem izvještavaju mediji. Koliko nam je poznato, sporni događaj se doista dogodio, ali izvan radnog vremena službenika u prostoriji zgrade koja se trenutno obnavlja i u kojoj trenutno ne rade policijski službenici. U potpunosti osuđujemo takvo ponašanje bilo koga, posebice policijskog službenika i smatramo da, čak i ako postoje nekakvi razlozi za iskazivanje nezadovoljstva ili netrpeljivosti prema šefovima, postoje puno primjereniji načini da se to riješi. Po svemu sudeći, radi se o incidentu koji je povezan s pretjeranim konzumiranjem alkoholom, a ne s nekim opravdanim razlozima - odgovorili su iz Sindikata za Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:34