ULIČNI SUKOB

DETALJI OBRAČUNA U MAKSIMIRSKOJ: MASKIRANI NAPADAČ ISPALIO RAFAL U POZNATOG BBB-ovca Antun Koštić Koske nedavno je bio u zatvoru zbog pokušaja iznude

 
 CROPIX

U Antuna Koštića zvanog Koske, 47-godišnjaka iz Dubrave, u četvrtak oko 20.40 sati, kako smo neslužbeno doznali, pucao je maskirani napadač iz kratke strojnice, ispalivši u njega kratki rafal od pet metaka.

Jedan metak pogodio ga je u abdomen pa je hitno operiran, a pogođen je i u noge. Policija još traga za nepoznatim počiniteljem, a navodno je u “igri” još jedan maskirani muškarac.

Koštić je u četvrtak navečer izašao iz kafića Baza na Maksimirskoj, gdje su ga dočekala dvojica muškaraca sa šalovima preko lica.

Pucnjava na Maksimirskoj između kućnih brojeva 107 i 109, o kojoj je policija dobila dojavu poslije 20 sati, okvalificirana je kao pokušaj ubojstva. Iako se Baza nalazi u kvartu s mnogo kafića i trgovina, u nekima od susjednih lokala nisu niti čuli hice te su se začudili kad su čuli zvuk sirena policijskih vozila i Hitne pomoći, koji su nakon dojave dojurili na mjesto događaja. Promet Maksimirskom cestom neko je vrijeme bio zatvoren u smjeru zapada zbog očevida, pa su vozili autobusi, a policija je tražila čahure i tragala za počiniteljem.

Kako smo neslužbeno doznali, u prvom se trenutku u vezu s pucnjavom na Koštića dovodio jedan poznati pripadnik navijačke skupine Bad Blue Boys s povećim policijskim dosjeom, ali se kasnije ispostavilo da se radi o netočnoj informaciji. Koštić je otprije rata pripadnik te navijačke skupine. Bio je sudionik Domovinskog rata, u kojem je i ranjen. Vlasnik je dviju mjenjačnica, od kojih je jedna, navodno, na Trgu bana Josipa Jelačića. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Koštić je imao registriranu tvrtku sa sjedištem u Sesvetama, koja je likvidirana 2012. godine.

Tko ga je i zašto ustrijelio u nogu i je li to bila samo opomena, tek treba utvrditi policijska istraga.

Koštić je, navodno, bio blizak i osobama iz rukometnog miljea i poduzetnicima bliskim tom krugu. Vrlo brzo nakon što je dovezen u KBC na Rebru, stigla su dvojica njegovih sinova.

Istodobno se na mjestu događaja okupilo puno policajaca u odori i civilu, a zatvoren je bio i kafić Baza, u kojem su policajci obavljali razgovore.

Pred zgradom kod koje se pucalo na Koštića sredinom devedesetih dogodio se pokušaj druge spektakularne likvidacije “kralja poker-aparata” Vjeke Sliška, koji je na kućnom broju 109 imao sjedište svoje tvrtke Bonaparte. Sliško je tada preživio pokušaj ubojstva, a na njegov automobil bio je ispucan cijeli spremnik iz strojnice.

- Čuli smo da je netko propucan, da ga je odvezla Hitna, čak se, navodno, pričalo da je netko pretučen. Izašli smo iz lokala i vidjeli mnogo policije - rekla nam je konobarica iz jednog od lokala nedaleko od mjesta pucnjave.

Koštić je poznat po tome što je odgovorio na “božićnu čestitku” koju je savjetnik Dinama Zdravko Mamić objavio na društvenim mrežama, snimivši video kao i Mamić.

“Ponukan božićnom čestitkom Zdravka Mamića, koji se predstavlja kao veliki katolik i dobrotvor, a to nije, već je jedna posebna ljudska vrsta, odlučio sam napraviti video i čestitati Božić”, rekao je tada.

“Stvarni vlasnik svega što nas okružuje je Bog, a takve vrste (Mamić) gaze sve, ne prezajući ni pred čim. Nemojte se bojati, oni imaju sustav, ali nemaju srce i dušu. Život je cesta pa biraj gdje ćeš, Zdravko. Zalud grabiš jer tamo gore ništa odnijet nećeš”, rekao je Antun Koštić. I poželio svima sretan Božić, posebno BBB-ima, svim frakcijama, posvađanim i zavađenim, te poručio da im želi državu s više cvijeća, a manje smeća.

Koštić je prošle godine završio u Remetincu s bivšim specijalcem M. L. zbog sumnje da su pokušali iznuditi 200.000 kuna od direktora jedne telekomunikacijske kompanije (koji je u međuvremenu preminuo).

Direktor se, prema dosadašnjim saznanjima, našao na meti iznuđivača jer je bio u poslovnom odnosu s čovjekom koji je M. L. dugovao određenu količinu novca, ali je preminuo prije podmirenja duga.

Osumnjičeni dvojac je nakon dužnikove smrti dogovorio sastanak s direktorom u ugostiteljskom objektu na zagrebačkom Oboju. Prilikom sastanka osumnjičenici su direktoru zaprijetili nožem u svrhu utjerivanja pokojnikova duga te mu odredili rok za vraćanje novca. Prijetnje time nisu prestale i dvojac je nastavio direktoru slati uznemirujuće poruke u kojima mu je pisao što bi mu se moglo dogoditi ako ne podmiri dug na vrijeme. Unatoč tome, 43-godišnji direktor na kraju je odlučio sve to prijaviti policiji.

Kako smo neslužbeno doznali, policija obavlja opsežne provjere zbog Koštićevih kontakata s ljudima iz tzv. kriminalnog miljea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 03:15