EKSPRESNO UHIĆEN

Detalji pljačke pošte u Vrpolju: ‘Istu poslovnicu razbojnik je pokušao opljačkati i ranije‘

Mučkarac (55) doveden je na kriminalističko istraživanje samo 45 minuta nakon što je iz pošte ukrao nekoliko tisuća eura

Ilustracija

 Željko Puhovski/Cropix

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Naime, policija sumnjiči 55-godišnjaka da je jučer (1. ožujka), u 12.50 sati, u Slavonskom Brodu, maskiran i uz prijetnju oružjem ušao u poslovnicu pošte, te iz blagajne otuđio nekoliko tisuća eura, udaljivši se u nepoznatom smjeru.

Policijski službenici su odmah po saznanju započeli tragati za počiniteljem kojega su za nepunih sat vremena pronašli, uhitili i priveli u policijsku postaju. U sklopu kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog je pronađeno i oduzeto oružje (plašljivac) i otuđeni novac.

Također je utvrđeno da je 55-godišnjak, dana 20. veljače, oko 8.20 sati, u istoj poslovnici počinio kazneno djelo razbojništva. Maskiran je ušao u poslovnicu, te je unutrašnjost iste prolio benzinom, a nakon čega se udaljio ne otuđivši ništa. U spomenutom nije bilo ozlijeđenih osoba.

Policijski službenici će danas 55-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom će biti predan Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.

Osumnjičenom je također izdan prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:32