STRAVA

DETALJI POGIBIJE RADNIKA KOJI JE U OPATIJI PAO SA SKELE NAKON UDARA BURE Sugrađani stradalog Osječanina: 'Nismo ni znali da je prešao u građevinu'

 
 Matija Djanjesic / CROPIX

Uzrok smrti radnika koji je pao sa skele kod opatijskog hotela Paris su mnogostruke teške ozljede, uz ostalo i glave, zadobivene u padu s visine, objavio je Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku nakon obavljene obdukcije, piše Novi list.

44-godišnji Osječanin Igor Bogatirov postavljao je knauf ploče i pao sa skele nakon udara bure.

- Sudbina je bila jača i protiv nje se nije moglo - kazao je za Novi list vlasnik hotela, osječki poduzetnik Zdravko Josić.

No, osim sudbine, postavlja se i pitanje možebitne odgovornosti onoga tko je dozvolio radove unatoč vremenskim neprilikama. Inspektor zaštite na radu koji bi možda mogao imati odgovor na to pitanje, u petak nije bio dostupan za izjavu jer je cijeli dan bio na terenu.

Kako navodi Novi list, glavni izvođač radova na rekonstrukciji i dogradnji hotela je tvrtka AB gradnja, ali je angažirano i nekoliko kooperantskih tvrtki s područja Slavonije.

Opatija, 271218.

Obnova hotela Paris.

Na fotografiji: trenutno stanje hotela.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Matija Djanjesic / CROPIX

- Radnik koji je izgubio život nije bio zaposlenik AB gradnje, već jedne od kooperantskih tvrtki iz Slavonije, te je bio čak i njezin suvlasnik - objasnio je Josić te naveo kako se radi o firmi Eksterijer j.d.o.o. iz Andrijaševaca koja je osnovana 2016. godine i u kojoj je stradali bio član uprave.

U Osijeku se svi čude što je njihov sugrađanin uopće radio na skeli. Naime, nisu znali da je završio u građevini jer je Bogatirov nekoliko godina držao dobro posjećen kafić Ecola u Divaltovoj ulici u Osijeku. Nakon ugostiteljskog posla jedno vrijeme je, doznaje se od njegovih prijatelja, u Osijeku prodavao polovne automobile koje je s partnerima kupovao u zapadnoj Europi, većinom u Njemačkoj i Nizozemskoj.

Obnova hotela u središtu Opatije koji je 15-ak godina bio zatvoren i na koji se upozoravalo kao na potencijalnu opasnost za prolaznike, počela je u ožujku prošle godine. Radovi bi trebali biti završeni do ovoga ljeta, a hotel će, kad bude dovršen, imati četiri zvjezdice, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:21