BIT ĆE JOŠ PRIVOĐENJA?

DETALJI POLICIJSKE AKCIJE U SPLITU Specijalci u punoj spremi otpratili Majstorovića u njegov stan, sumnjiči ga se za i za organiziranje ubojstva!

 
 Čitatelj Slobodne Dalmacije

Gotov je prvi krug uhićenja osumnjičenih članova zločinačke udruge u Splitu i dvojica su smještena kod pritvorskog nadzornika. Treći uhićeni, Dean Majstorović, zvani Điđi apostrofiran kao šef zločinačke udruge, u pratnji jakih policijskih snaga doveden je u Rendićevu ulicu na pretragu stana koji je koristio.

Dovezen je crnim kombijem Specijalne policije, zagrebačkih registarskih oznaka, u pratnji 20-ak policijskih službenika od kojih su pojedini bili pod punom opremom, sa zaštitnim prslucima i “fantomkama” na glavama. Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, osim za podmetanje požara u splitskim kafićima te šverc droge iz Slovenije, Điđi i njegovi ljudi se sumnjiče za planiranje i organiziranje ubojstva jedne osobe.

Kriminalističko istraživanje je još u tijeku te postoje indicije da bi se tijekom ovih dana mogla privesti još pokoja osoba te čak i pojedini članovi obitelji uhićenika. Inspektorima koji vode slučaj je stan u Rendićevoj četvrti koji se povezuje s Majstorovićem i u kojem provode pretragu.

Prije toga su bili u Velebitskoj ulici, Ćiril Metodovoj te u jednom podstanarskom stanu na području Firula u kojima je također boravio. Osim stanova u kojim žive Luka Buzdovačić zvani Sken i Ivan Šunjić, osumnjičeni kao članovi udruge, policija je dobila naloge i za pretragu svih vozila koja koriste.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja slijedi im privođenje pred zamjenicu ravnatelja USKOK-a u Splitu Nataliju Petković koja će ih ispitati. Kako se radi o sumnji da su se udružili radi počinjenja kaznenih djela, izgledno je da će završiti u istražnom zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:05