NOĆNA AKCIJA

Detalji potjere za bjeguncem s Klisa: Sudjelovalo je više od 70 policajaca, nasilnik nije imao izgleda

Odmah nakon obavijesti iz bolnice o bebi sa zdravstvenim stanjem koje je ukazivalo na obiteljsko nasilje, policija je izašla na teren

Mario Usanović

 Facebook

Ekipa za očevid PU splitsko-dalmatinske je na terenu na Klisu gdje se provodi očevid u kući iz koju je u srijedu navečer u KBC dovedena beba s posljedicama utapljanja, piše Slobodna Dalmacija. Kao osumnjičeni je uhićen Mario Usanović (32), otac djeteta nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Odmah nakon obavijesti iz bolnice o bebi sa zdravstvenim stanjem koje je ukazivalo na obiteljsko nasilje, policija je izašla na teren i potražila oca djeteta na adresi na Klisu. On je pred njima pobjegao odjeven u maskirne hlače, bez majice na sebi i obuven u vojne čizme, nakon čega je pokrenuta opsežna potjera.

Tijekom par sati angažirano je više od 70 policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije. Osim u samoj potrazi za bjeguncem, raspoređeni su na mjesto događaja na Klisu te na blokadnim punktovima na cestama.

image

Ilustracija

Ranko Suvar/Cropix

Kako saznajemo, blokade su napravljene na većim prometnicama gdje su se vršili pregledi vozila u slučaju da bjegunac pokuša pobjeći tako. Osim Klisa, obuhvaćeno je područje Solina i Klisa.

- U akciju su uključeni policijski službenici koji su bili u redovnom radnom vremenu te smo uz njih angažirali i dodatne snage. Blokade su napravljene na deset punktova na prometnicama - saznajemo od Antonele Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

O bijegu je obaviješteno i Županijsko državno odvjetništvo koje je odobrilo objavu identiteta i fotografije osumnjičenoga te upozorenja građanima da mu se ne približavaju ako ga vide. Iznimna angažiranost policije na terenu i trenutna reakcija rezultirale su uhićenjem u 22.10 sati u šumi na području Klisa.

image

Ilustracija

R Ronald Gorsic/Cropix

Prilikom uhićenja Mario Usanović se opirao te je upotrebljena tjelesna snaga i lisičine kako bi ga savladali. Javnosti je poznat kao učesnik jednog od popularnih televizijskih showa "Samo nebo zna" 2017. godine kada je bio u djelatnom sastavu MORH-a kao pripadnik ratne mornarice.

Godinu dana nakon sudjelovanja u RTL-ovoj dokumentarnoj sapunici uhićen je u Splitu s amfetaminima i ecstasyjem. Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdit će se kako je došlo do toga da se beba umalo utopila te sve ostale okolnosti sinoćnjih događanja.

Majka djeteta je s njim došla na Hitni prijem te je i ona zadržana u bolnici na Odjelu psihijatrije zbog teškog stanja u kojem je bila. Beba, uz simptome koji su ukazivali na posljedicu utapanja, nije na sebi nije imala vidljive ozljede, a zadržana je na Jedinici intezivnog liječenja, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:56