HOROR

DETALJI STRAŠNE SMRTI NA GRADSKIM BEDEMIMA Mladić se u Zadru oporavljao od obiteljskih tragedija, a onda je pao s visine od 10 m i sam izgubio život

Lounge klub 'Ledana'; u krugu: Yoni Kerver
 Jure Mišković / HANZA MEDIA, FACEBOOK

U još jednom tragičnom padu s gradskih bedema, čije se okolnosti i dalje rasvjetljuju, u petak u noći, oko 1.30 sati u Zadru, smrtno je stradao 20-godišnji državljanin Nizozemske, Yoni Kerver, piše Zadarski.hr.

Mladi Nizozemac, koji je se te večeri s društvom zabavljao u lounge klubu "Ledana" u Perivoju kraljice Jelene Madijevke, pao je sa desetak metara visokog bedema u podnožje skladišta koje koristi gradska tvrtka "Nasadi". Zasad se pretpostavlja da je mladić sjeo na dio bedema pokraj kluba, te u jednom trenutku izgubio ravnotežu.

Iako je kolima Hitne medicinske pomoći odmah prevezen u zadarsku Opću bolnicu, tamo je, nažalost, ubrzo preminuo zbog težine ozljeda. Na mjestu nesreće u petak još su se vidjeli tragovi krvi, a djelatnici Nasada koje smo zatekli tvrde da je bilo samo pitanje vremena kada će se dogoditi takva tragedija.

- Svako jutro praznih boca alkohola ovdje bude doslovno do koljena. U klubu iznad se pije i drogira, a zidovi, odnosno dijelovi bedema su preniski i nezaštićeni. Mladić se vjerojatno naslonio i izgubio ravnotežu. Iako su njegovi prijatelji nakon nesretnog slučaja uspjeli otvoriti vrata skladišta i došli po njega, bilo je prekasno - ispričali su.

Riječ je već o šestom padu turista sa visokih zadarskih zidina, te o drugom koji je nažalost završio kobno. Nesreće se učestalo događaju zbog kombinacije mladalačke lakomislenosti, nerijetko alkohola, te visine zaštitnih zidića na murajima koji su na većem dijelu preniski ili ih uopće nema.

- Ovo je strašno da se godinama nakon tolikog niza nesretnih i tragičnih događaja ništa ne poduzima. Zna se čija je to odgovornost, a na bedemima nema niti upozorenja na opasnost. Ne mogu uopće shvatiti da je gradska vlast na to imuna - rekao nam je Zadranin kojeg smo zatekli u blizini mjesta nesreće.

Iako su u gradu Zadru nakon jedne od niza nesreća svojedobno kazali kako učestale nesreće ukazuju na potrebu osmišljavanja načina kojim bi se dodatno upozorilo na opasnost neodgovornog i rizičnog ponašanja tijekom boravka na gradskim bedemima, dosad se u tom smislu nije poduzelo ništa. Jučer su pak obje gradske glasnogovrnice bile nedostupne na telefon.

Prije tragedije, mladi Nizozemac s prijateljima je odsjeo u autokampu na zadarskom Boriku. Oni su jučer bili u stanju šoka, te nisu mogli govoriti o tome što se dogodilo kobne večeri. Mladi Yoni nedavno je pretrpio teške tragedije u obitelji. U lipnju je na svom Facebooku objavio kako je zadnjih godina izgubio puno dragih ljudi i članova obitelji, među kojima i oca, te da voli svakog od njih.

Nizozemski državljanin nastavio je niz tragičnih događaja koji su počeli unazad nekoliko godina. Još 2014. godine u padu sa gradskih bedema smrtno je stradao državljanin Švicarske. Iste godine građani u podnožju gradskih zidina pronašli 32-godišnjeg Irca s otvorenim prijelomom noge i brojnim hematomima po tijelu. Irac je navodno zaspao na bedemu, a pao je s visine od deset metara.

Te je godine sa zidina pao i dvadesetsedmogodišnji Osječanin, 33-godišnji francuski državljanin, 23-godišnji državljanin Srbije, te 24-godišnji Norvežanin. Teško je ozlijeđen i 16-godišnji zadarski srednjoškolac koji je pao sa bedema dok je bio u društvu sa još petero vršnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:22